AcasăNewsFilmul evenimentelor din Algeria, povestit de un francez care a scapat stand...

Filmul evenimentelor din Algeria, povestit de un francez care a scapat stand ascuns

(foto: europe1.fr)

Un francez a povestit presei vineri dimineata cum a reusit sa scape din Algeria fara sa fie luat ostatic de islamisti. A stat ascuns sub un pat mai bine de 40 de ore.

(foto: europe1.fr)

Alexandre Berceaux a povestit cu greu firul evenimentelor care l-au marcat pe viata. El a dezvaluit presei ca nimanui nu-i venea sa creada ce se intampla, mai ales ca platforma gazeifera era foarte bine pazita.

Toti au facut ce le-a dat prin minte. Unii au fugit si au fost prinsi de teroristi, altii s-au ascuns pe unde au putut.

“Au fost focuri de arma in repetate randuri”, isi aduce aminte francezul, incepandu-si povestea.

“ Am auzit o groaznica ploaie de focuri de arma. Alarma pornise, iar noi trebuia sa stam unde eram. Nu puteam sa constientizez daca este real sau doar visez”, a mai marturisit francezul care a scapat doar pentru ca a reusit sa stea ascuns sub un pat mai bine de patruzeci de ore.

“Am fost complet luati prin surprindere. Erau soldati peste tot, care ne pazeau. Am stat ascuns aproape 40 de ore in camera mea. M-am bagat sub pat si am pus niste scanduri mai peste tot, asa, in caz de se intampla ceva. Aveam putina mancare, bautura si habar nu aveam cat va dura”.

Berceaux a povestit ca a fost gasit joi de niste barbati pe care a crezut ca faceau parte din armata algeriana. Acestia erau insotiti de niste colegi de-ai lui. Asa a iesit din ascunzatoare si a fost dus la loc sigur.

“Erau soldati imbracati in verde. Cred ca erau soldati algerieni. Mi-am recunoscut cativa colegi care erau cu ei, altfel nu ieseam in veci de acolo”, a mai spus barbatul aflandu-se inca in stare de soc.

La fel ca el au procedat si alti muncitori. Alti cetateni straini s-au ascuns in magazia restaurantului din complex.

“Am auzit ca e o persoana ranita intr-o anexa a restaurantului joi dimineata. Trei englezi stateau ascunsi si ei, alaturi de ranit, care imediat a fost dus la spital . Cred ca mai sunt cativa ascunsi. Stiu ca inca mai incearca sa faca o numaratoare”, a mai spus Berceaux.

author avatar
Andra Nesu
178 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger