AcasăNewsFiliera PDL Constanta: Secretar de stat MAI, demis, saltat, perchezitionat,audiat

Filiera PDL Constanta: Secretar de stat MAI, demis, saltat, perchezitionat,audiat

Potrivit unui comunicat de presa al MAI, ministrul Administratiei si Internelor i-a inaintat luni primului ministru Emil Boc „propunerea de incetare a exercitarii cu caracter temporar a functiei de secretar general al MAI de catre Laurentiu Mironescu”. Propunerea a fost acceptata de premier.

Laurentiu Mironescu a fost luat de anchetatori luni, in jurul orei 13.15, de la locuinta sa din Eforie Sud, urmand sa fie adus in Capitala pentru a fi audiat de procurorii DNA, anchetatorii ridicand din casa acestuia mai multe documente si un computer, informeaza Mediafax.

Locuinta lui Laurentiu Mironescu a fost perchezitionata, luni, de anchetatori incepand cu ora 6.00, in prezenta acestuia.

Perchezitiile s-au incheiat in jurul orei 13.15, cand anchetatorii au parasit locuinta lui Mironescu impreuna cu acesta.

 

Initial, Traian Igas a vrut sa taraganeze situatia subordonatului sau. Ministrul a spus, luni dimineata, ca nu a stiut despre ancheta Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in cazul in care este implicat si Laurentiu Mironescu si ca nu se poate pronunta, insa, din cate a sesizat, este vorba despre perioada anterioara numirii lui in functia de la MAI.

Ministrul Internelor a precizat ca asteapta sa vada cum se finalizeaza cercetarile in acest caz, urmand, dupa ce va fi analizat cazul, sa fie luata o decizie.

Intrebat cum comenteaza din punct de vedere al partidului aceasta situatie, ministrul Traian Igas a raspuns: „Discutam”.

Ulterior, Igas a fost chemat la sediul Guvernului, unde a discutat aproximativ o ora cu premierul Emil Boc, care l-a facut sa se razgandeasca.

Senatorul PDL Mircea Banias si Laurentiu Mironescu, numit in functia de secretar general in 5 ianuarie 2011, sunt suspectati intr-un caz de evaziune fiscala cu produse aduse in Portul Constanta, cercetarea fiind inceputa de Parchetul Capitalei si declinata DNA din cauza prejudiciului, care in doua luni a atins un milion de euro, potrivit unor surse judiciare.

Mircea Banias a fost pus deja sub urmarire penala.

Fostul secretar general al MAI Laurentiu Mironescu, fost deputat PDL in perioada 2004-2008, cu o cariera indelungata in transporturi navale, are cinci terenuri, la Constanta, Eforie, Ovidiu si in judetul Prahova, precum si un apartament in Bucuresti si patru case in Constanta si Prahova.Laurentiu Mironescu (43 de ani) are o cariera indelungata in transporturi navale, el fiind ofiter maritim, apoi comandant de cursa lunga si, ulterior, inspector de specialitate.

Din septembrie 1999 si pana in martie 2001, Mironescu a fost director executiv si presedinte al Consiliului de Administratie la Administratia Porturilor Maritime Constanta.

In 2003, Mironescu a devenit membru al Partidului Democrat in organizatia municipala Constanta. In 2004, el a fost ales consilier local la Constanta, din partea PD, iar la alegerile generale din 2004 a devenit deputat PD, post detinut pana in 2008.

In 2005 a fost ales presedinte al organizatiei municipale Constanta a PD, iar in 2007 a devenit liderul filialei PDL, pe care a condus-o pana in 2008.

In perioada ianuarie 2009 – ianuarie 2010 a fost director coordonator de programe la Centrul de Perfectionare al Marinei Civile al Ministerului Transporturilor (CERONAV).

In 15 mai 2010, el a fost ales presedinte al Ligii Navale Romane.

In 5 ianuarie 2011, Laurentiu Mironescu, care in prezent este simplu membru al PDL, a fost numit secretar general al Ministerului Administratiei si Internelor.

El a absolvit Institutul de Marina „Mircea cel Batran” la Constanta, avand un masterat in management maritim si portuar la Universitatea Antwerp din Belgia

 

268 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger