AcasăNewsFiliera PDL Constanta: fostul secretar de stat MAI si alti 27 retinuti

Filiera PDL Constanta: fostul secretar de stat MAI si alti 27 retinuti

Laurentiu Mironescu, pana ieri, secretar de stat in MAI, impreuna cu alti 27 de invinuiti in afacerea judiciara privind importurile din Portul Constanta au fost retinuti de procurorii anticoruptie, sustin surse din DNA. Procurorii anticoruptie au emis, in noaptea de luni spre marti, 28 de ordonante de retinere in cazul importurilor din Portul Constanta, cercetat in stare de libertate in acest dosar fiind, printre altii, si senatorul PDL Mircea Banias.

Cei retinuti vor fi dusi, marti, in jurul orei 15.00, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde vor fi audiati de judecatori, care vor decide daca acestia vor fi cercetati in stare de arest preventiv sau in stare de libertate.

Totodata, pentru o persoana procurorii cer arestarea in lipsa, intrucat s-ar sustrage urmaririi penale, informeaza Mediafax.

Luni, la DNA a fost adus si Laurentiu Mironescu, fostul secretar general al MAI, luat de anchetatori de la locuinta sa din Eforie Sud. Anchetatorii au ridicat din casa acestuia mai multe documente si un computer.

Ministrul de Interne, Traian Igas, a anuntat, luni la pranz, ca l-a demis din functia de secretar general al MAI pe Laurentiu Mironescu, in urma implicarii acestuia in fraudele din Portul Constanta. Initial, Igas parea sa tergiverseze transarea situatiei lui Mironescu, dar a fost chemat la ordine de premierul Boc

Senatorul Mircea Banias a fost si el audiat si pus sub acuzare pentru trafic de influenta. Pentru perchezitia, retinerea sau arestarea unui parlamentar este necesar avizul Camerei Parlamentului din care face parte, potrivit Constitutiei.

Directorul adjunct al Grupului Nave al Politiei de Frontiera Constanta, Adrian Patrascu, este acuzat de luare de mita in ancheta ce-l vizeaza pe Mircea Banias, fiind suspectat ca ar fi urmat sa divulge unor persoane informatii clasificate ca secret de serviciu, in schimbul unor produse din China.

In ancheta mai sunt vizati seful Directiei pentru Accize si Operatiuni Vamale Bucuresti, Lucan Marius Cotizo, cativa zeci de vamesi si un politist de frontiera de la Grupul Nave al Politiei de Frontiera Constanta, care avea printre atributii coordonarea activitatilor de control al documentelor in Portul Agigea Sud.

Anchetatorii suspecteaza o adevarata retea de trafic de influenta si contrabanda, prin care produse sosite in Portul Constanta nu erau controlate sau era incadrate la alte grupe de marfuri pentru o taxare mai redusa.

 

180 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger