AcasăNewsFiica lui Warren Buffett a aflat, la 22 de ani, ca tatal...

Fiica lui Warren Buffett a aflat, la 22 de ani, ca tatal ei e miliardar

“Nu am stiut de averea tatalui meu decat dupa ce am terminat liceul si plecasem deja din Omaha”, spune Susan Buffett, fata lui Warren Buffett.

”Am vazut la un moment dat un articol in Wall Street Journal – cred ca aveam 22-23 de ani atunci. Acela a fost momentul in care mi-am dat seama ca se intampla mai multe lucruri de cat stiam eu”, povesteste ea.  Susan Buffettt a fondat Sherwood Foundation, o organizatie dedicata evenimentelor de caritate pentru copii. Ea a facut dezvaluiri referitoare la copilaria ei intr-un documentar despre Warren Buffett realizat de HBO – ”Becoming Warren Buffett”. In documentar, Susan ofera detalii intime despre parintii ei, despre copilaria in casa familiei din Omaha (Nebraska) si despre motivele care l-au determinat pe tatal ei sa doneze o mare parte din avere cauzelor umanitare. ”Cand cresteam, nu a avut prea multi bani si nici nu era faimos”, explica Susan Buffett. ”Nu am vazut nimic neobisnuit in modul in care se desfasurau lucrurile in casa noastra. Mergea la birou in fiecare dimineata, sosea acasa si cina cu noi in fiecare seara. Traiul nostru nu avea nimic iesit din comun. Am locuit intr-o casa pe caracteristica persoanelor din patura de sus a clasei de mijloc”, povesteste Susan Buffeett. Warren Buffett locuieste in continuare in aceeasi casa.

Ea a crescut in conditii modeste, in pofida averii familiei, despre care a aflat prin intermediul articolului Wall Street Journal.

Banuielile lui Susan referitoare la averea pe care o aveau de fapt au inceput dupa o vizita primita de tatal sau. Adam Smith, care a scris ”Supermoney”, o carte despre industria financiara, batuse la usa lor.

”Cred ca eram in ultimul an de liceu atunci; Adam Smith venise sa viziteze casa noastra din Omaha. Imi amintesc ca imediat dupa ce am auzit numele cartii am avut suspiciuni, dar nu cred ca am vorbit despre asta la momentul respectiv.”

author avatar
Catalin Dumitrescu
980 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger