AcasăNewsFifor, amenintat de rusi pe persoana fizica!

Fifor, amenintat de rusi pe persoana fizica!

Pe cand conducea Ministerul Apararii Nationale si se visa nu doar unicul canal de comunicare al Romaniei cu Pentagonul, dar si viitorul premier agreat de presedintele Klaus Iohannis, Mihai Fifor era amenintat de Rusia dimineata, la pranz si seara! Sau cel putin asa reiesea din ”placa” pusa la fiecare iesire publica cu ”amenintarile” Rusiei. Astfel ca, in doar cateva luni, Fifor depasise planul cincinal al raportarilor catre americani de ”amenintari” rusesti, fara a da insa vreodata si un exemplu concret.

Culmea este insa ca probabil era vorba de amenintari ”pe persoana fizica”, ci nu impotriva Armatei Romane, din moment ce noul ministru al Apararii, mult mai lucidul Gabriel Les a recunoscut ca Rusia ne mai ”tachineaza” din cand in cand, precizand insa extrem de clar ca este vorba de simple ”provocari”, ci nu de ”amenintari” fatise. Pai si atunci ”Misu” ce era asa gitat atunci cand se trezea si se culca in amenintarile rusesti, de ajunsesera partenerii din NATO nici macar sa nu mai citeasca ”depesele” alarmante al fostului ministru al Apararii? Ca in afara unor eventuale atacuri de panica, a crizei barbatului la 40 de ani sau a excesului de zel dovedit fata de mult mai pragmaticii parteneri americani, chiar ca este greu de gasit vreo alta explicatie pentru spaimele lui Fifor!

Adevar sau provocare?

Cu siguranta ca ministrul Gabriel Les este la aceasta ora romanul cel mai in masura sa lamureasca daca in cazul strategiei militare a Federatiei Ruse fata de tara noastra este vorba despre adevar sau provocare. Iar ministrul Apararii Nationale nu  a lasat loc de niciun dubiu atunci cand a insistat public ca in acest sens trebuie sa folosim doar termenul de ”provocari”, ci nicidecum cel de ”amenintari” venite din partea Rusiei! Punand capat acestui ”subiect fierbinte” care a tinut intreaga agenda publica a predecesorului sau, ”agitatul” Mihai Fifor cu concluza ca ”nu vorbim in acest moment de amenintari care sa afecteze securitatea Romaniei”.

author avatar
Catalin Tache
2.655 afisari

2 COMENTARII

  1. Saracu Fifor , in afara ca are o inaltime de peste 1 , 85 si este absolvent de antropologie a avut acelasi rol de specialist ca Olguta boieroaica fara pedigree.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger