AcasăNewsFifor a luat-o razna!

Fifor a luat-o razna!

Inca 40 de avioane F16 pentru Romania, rachetele HIMARS in linie dreapta

Cazut brusc in entuziasmul fata de inzestrarea armatei si cheltuielilor militare, ministrul Apararii spune ca Romania doreste sa completeze escadrila de F16 cu inca patru bucati, dupa care ar mai urma o “proiectie” pentru cumpararea altor 36 de astfel de avioane de lupta. In plus, achizitia pentru rachetele HIMARS a intrat in linie dreapta, iar progamul pentru submarine, trei la numar, „e in analiza”.

Inca 40 de avioane F16 pentru Romania rachetele HIMARS in linie dreapta

Pe hartie arata bine, dar intrebat sa precizeze in ce stadiu sunt negocierile pentru achizitionarea F16, Fifor a raspuns ca deocamdata se poarta discutii cu Fortele Aeriene Romane pentru inca alte patru aeronave, iar in privinta celor 36, „am solicitat in SUA sa ni se comunice daca exista posibilitatea sa achizitionam de acolo. Deocamdata asteptam raspuns pentru ca nu te duci sa cumperi F16 de pe o zi pe alta”. Asa o fi, dar nerabdarea cu care Romania s-a angajat in cheltuieli imense pentru rachete Patriot, transportatoare sau sisteme de comunicatii, majoritatea  de la americani, ne-ar costa peste 9 miliarde de euro pentru un minim progam de inzestrare, iar alocarea pentru armata unui 2% din PIB ridica nota la 40 de miliarde de euro in urmatorii 10 ani. Dupa intalnirea pe care a avut-o ministrul Fifor la Munchen cu presedintele companiei americane Lockheed Martin, Senatul a dat unda verde pentru achizitionarea lansatoarelor de rachete HIMARS, al doilea sistem care primeste aprobarea Congresului SUA, dupa ce achizitia a sapte sisteme de rachete sol-aer cu HSAM, de tipul Patriot, a parcurs aceeasi procedura luna trecuta.

author avatar
Bogdan Borcea
1.794 afisari

1 COMENTARIU

  1. Pai 2 miliarde faci numai din executarea silita a micilor corupti, mai salti redeventa comorilor plaiului mioritic imbibat de sange otoman si mai iei bani europeni de înzestrare si aduci colectarea fiscului de la 15%prezent la 99%viitor si hop 100miliarde pt inzestrare in 2 ani armata ca englejii cu care cucerim Kremlinul sa terminam odata cu tatarii astia. Doamne ce maresali am avut am poza lor ca cercurile⚪⚪⚪⚪⚫olimpice si ma inchin la ei si aprind lumânări.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger