AcasăNewsFeriti-va de site-urile care vand vacante false!

Feriti-va de site-urile care vand vacante false!

Presedintele ANAT, Corina Martin, a exclus site-urile buclucase din asociatie

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) atrage atentia ca peste o suta de site-uri vand in prezent vacante pe net, desi nu au licenta pentru aceasta activitate. Turistii isi pot rata concediul sau chiar pot pierde bani din cauza asa-numitelor agentii de turism online.

Presedintele ANAT, Corina Martin, a exclus site-urile buclucase din asociatie

Nu putine au fost cazurile in care unor turisti romani li s-a „tras clapa” de catre vanzatorii online de sejururi in strainatate. De cele mai multe ori, romanii tepuiti se trezeau ca fie nu era asigurat transportul de la aeroport la hotel,  fie hotelul nu era de patru ci de trei stele, fie nu era inclus micul dejun, desi optiunile – care ulterior se dovedeau a fi false – erau stipulate in contractul initial.

Chiar si asa, turistii pot spune  bogdaproste ca au ajuns in tara si statiunea dorita, deoarece au existat cazuri in care, dupa plata comisionului sau a unui avans, turistii aflau ca excursia nu mai are loc, iar firma online, ia-o de unde nu-i! Potrivit Protectiei Consumatorului, aproape 1.000 de romani au reclamat in 2011 ca fost tepuiti cu vacante online. Din aceste motive, ANAT a exclus din randurile membrilor sai o serie de agentii, printre care Rex Travel, Big Travel, Premium Holidays, Sfara Tours, Ali Baba Tour, Universal Turism si Aoyas International.

author avatar
Arpad Dobre
330 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger