AcasăNewsFed continua tiparirea de dolari

Fed continua tiparirea de dolari

Seful Rezervei Federale a SUA (Fed), Ben Bernanke, a anuntat ca, in urma rezultatelor sub asteptari ale economiei americane, Fed va continua programul inceput anul trecut, de revigorare a economiei si scadere a somajului.

Ce anume a revigorat Fed-ul s-a vazut recent, cand statistica oficiala din SUA a indicat o „crestere” economica de 0,1% in ultimul trimestru din 2012. De asemenea, in ciuda tuturor masurilor luate de Fed si de administratia Obama, anul trecut s-au creat doar cateva zeci de mii de locuri de munca.

Ben Bernanke „incinge” tiparnita de dolari la maximum

Declaratia lui Ben Bernanke, referitoare la continuarea masurilor initiate in 2012 sunt „traduse” de un fost coleg de munca. Ward McCarthy, fost economist la Fed, sustine ca Bernanke a spus, de fapt, ca Rezerva Federala va continua sa cumpere obligatiuni de pe piata de 85 de miliarde de dolari pe luna, ca si in 2012. Aceasta decizie nu inseamna decat un singur lucru: Fed va continua sa tipareasca dolari cu nemiluita (ascunzand inflatia), ceea ce va adanci si mai mult recesiunea, majorand exponential datoria SUA, care va depasi in acest an 17.000 de miliarde de dolari.

author avatar
Arpad Dobre
423 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger