AcasăNewsFBI voteaza cu Donald Trump

FBI voteaza cu Donald Trump

Directorul FBI, James Comey, nu a incheiat socotelile cu Bill Clinton si cu lacoma sa Hillary

In timp ce Hillary nu scapa de ancheta e-mailurilor, politia federala a facut public un vechi raport de ancheta cu privire la gratierea, foarte controversata, acordata de Bill Clinton, pe vremea cand era presedinte, la fel de controversatului broker Marc Rich. O surpriza la numai o saptamana inaintea alegerilor prezidentiale.

Directorul FBI, James Comey, nu a incheiat socotelile cu Bill Clinton si cu lacoma sa Hillary

Publicarea online a acestui raport de 129 de pagini cu privire la aceasta ancheta (inchisa in 2005) a fost anuntata marti pe un cont Twitter dedicat unui serviciu administrativ al FBI care arhiveaza documente facute publice, in virtutea Legii libertatii informatiilor (FOIA). In contextul actual (e-mailurile lui Hillary, alegerile) demersul FBI a starnit multe intrebari si a fost calificat drept ”straniu”, de purtatorul de cuvant al doamnei Clinton, Brian Fallon. Intrebat daca publicarea raportului nu este decat o coincidenta, FBI nu a raspuns, dar a mentionat ca vor urma si altele. In 20 ianuarie 2001, in ultima zi in functia de presedinte al SUA, Clinton l-a amnistiat pe Marc Rich, figura emblematica a comertului cu materii prime, cunoscut pentru o serie de tranzactii suspecte si trafic de influenta. Urmarit cu mandat pentru frauda fiscala, Rich a fugit din SUA refugiindu-se in Elvetia, FBI punand si un pret pe capul sau. Actualul director al FBI, James Comey, a fost cel care l-a anchetat pe Marc Rich, ca procuror, intre anii 1980 si 1990, inclusiv gratierile facute de fostul presedinte Bill Clinton. Sotia lui Rich (acesta  a decedat intre timp) , Denise, i-a sustinut pe democrati varsand si importante fonduri la ceea ce avea sa devina Fundatia Clinton.

Trump creste, dolarul scade

Dolarul este in scadere puternica,  fata de francul elvetian si yen, in conditiile in care investitorii ingrijorati de sansele mai mari ale republicanului Donald Trump de a castiga alegerile prezidentiale in SUA se orienteaza catre plasamente mai sigure. In ultima saptamana, francul s-a apreciat cu aproape 3%, pe masura ce ascensiunea lui Trump in sondaje i-a determinat pe investitori sa isi reduca pariurile pe majorarea dobanzilor de catre Rezerva Federala (Fed) in decembrie. Yenul, care a fost in scadere in ultima luna, a urcat cu peste 0,5%, la cel mai ridicat nivel de dupa 21 octombrie fata de dolar. Potrivit unor sondaje publicate marti, Trump ar avea un avans de 1-2 puncte procentuale fata de Clinton.

author avatar
Tudor Borcea
327 afisari

1 COMENTARIU

  1. We hope that heterosexuals and families between man and woman is a primary concern for Donald Trump, for prosterity and rejuvenating a nation healthy and strong America and Hilarious Hilary Clinton to run for the position of first lesbian country alongside homosexuals and those who wish marriage equality for same way and destroying children through adoption by families with two fathers or two mothers.
    BLESS AMERICA WITH DONALD TRUMP -GOD

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger