AcasăNewsFBI da liber la vize in SUA pentru romani!

FBI da liber la vize in SUA pentru romani!

Cele doua mari „bile negre” ale diplomatiei romanesti din ultimii ani, indiferent de ce forte politice s-au aflat la guvernare sunt reprezentate, fara putinta de tagada, de neaderarea tarii noastre la Spatiul Schengen si de esecul proiectului de liberalizare a vizelor de intrare a cetatenilor romani pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Cat de curand, romanii ar putea scapa de calvarul primirii vizelor pentru America

Iata insa ca, daca a devenit deja o obisnuinta ca primul obiectiv sa se amane de la sine, politicienii nostri par sa fie facut progrese pentru ca romanii, in sfarsit, sa poata calatori in SUA fara a mai fi chinuti de „cosmarul vizelor”. Iar vestile bune in acest sens au fost date intr-o declaratie publica de catre vicepremierul Gabriel Oprea, la intoarcerea din vizita oficiala pe care acesta a intreprins-o peste Ocean.

 

Acord istoric

Romania a semnat un acord considerat istoric cu Administratia SUA

Dupa cum a declarat Oprea, principalul obiectiv al discutiilor pe care acesta le-a purtat la Washington cu reprezentantii Administratiei americane a fost cel referitor la „determinarea Romaniei de a continua demersurile pentru includerea in programul Viza Waiver, care va conduce la eliminarea vizelor pentru cetatenii romani”. In acest sens, vicepremierul roman pare sa-i fi convins pe directorii FBI, DEA  si CIA ca autoritatile de la Bucuresti vor lua toate masurile necesare pe plan operativ pentru ca, in domeniul securitatii cel putin, parteneriatul dintre cele doua tari sa fie si mai intens ca pana acum. Drept urmare, in urma „OK”-ului de principiu dat de catre cei de la FBI, s-a ajuns la parafarea Acordului intre Guvernul Romaniei si Guvernul Statelor Unite ale Americii privind intensificarea cooperarii in prevenirea si combaterea infractiunilor grave, document semnat de vicepremierul Gabriel Oprea si de Procurorul general al SUA, Loretta Lynch. Este vorba despre un act care reprezinta indeplinirea de catre Romania a celui mai important criteriu tehnic necesar includerii in programul Visa Waiver de liberalizare a vizelor pentru cetatenii romani.

author avatar
Toni Matei
1.650 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger