Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » FBI, calare pe presa Kremlinului

FBI, calare pe presa Kremlinului

Autor:

Washington, via ministerul american al Justitiei, a cerut postului tv Russia Today sa-si declare activitatile din SUA, statia denuntand un ”razboi” dus de autoritatile americane impotriva mass-media rusa.

 

russia today FBI, calare pe presa Kremlinului

Practic, ministerul american al Justitiei a facut din nou presiuni asupra unei media pe care o considera ca un instrument de propaganda al Moscovei, cerandu-i sa se supuna legii FARA (Foreign Agents Registration Act).

simonian FBI, calare pe presa Kremlinului

Margarita Simonian, redactorul sef RT si Sputnik, nu ii convinge delor pe americani ca n-a mancat usturoi de la Kremlin

Instituita in 1938 pentru a identifica sursele de propaganda naziste in SUA, legea obliga orice societate reprezentand o tara, organizatie sau un partid strain sa-si declare activitatile autoritatilor americane. ”RT este pe cale sa-si consulte avocatii pentru a examina cererea”, a declarat purtatorul de cuvant al postului, Anna Belkina, in timp ce redactorul sef Margarita Simonian a condamnat un razboi pe care autoritatile SUA il duc impotriva presei ruse. RT este frecvent acuzata de Washington ca serveste scopurilor propagandistice ale Kremlinului, fiind si pusa in discutie, la inceputul anului, intr-un raport al serviciilor de informatii amereicane cu privire la ingerinta Moscovei in campania prezidentiala din SUA. RT dispune de canale ce difuzeaza in mai multe limbi, cu misunea (oficiala) de a furniza un ”punct de vedere alternativ” si o ”prezentare a pozitiei rusesti” in fata telespectatorilor straini. Si presedintele Frantei, Emmanuel Macron, a declarat ca, pentru el, RT si Sputnik, sunt ”organe de propaganda”. In privinta Sputnik, entitate multimedia ce functioneaza in zeci de tari, FBI a deschis o ancheta pentru a afla daca agentia functioneaza ca un organ nedeclarat de propaganda si daca violeaza FARA. In cadrul anchetei, agentii FBI l-au interogat pe un fost jurnalist Sputnik, acreditat la Casa Alba, Andrew Feinberg si au examinat corespondenta interna a agentiei. Anterior, Feinberg a publicat o carte despre munca sa la Sputnik, pe care a intitulat-o ”Viasa mea la o retea propagandistica rusa”. Simonian, care conduce si Sputnik, a declarat ca ia in calcul un ”raspuns simetric” pentru SUA, denuntand o ancheta ”dezgustatoare” a FBI.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-06-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!