AcasăNewsFBI a saltat trei hackeri din Ploiesti

FBI a saltat trei hackeri din Ploiesti

Hackerii din Ploiesti chiar nu se jucau cand era vorba de gabjit bani grei

Trei ploiesteni sunt implicati intr-unul dintre cele mai mari jafuri informatice. Ei au furat peste 18 milioane de dolari din conturile a peste 36.000 de americani pana cand au fost prinsi de agentii FBI.

Hackerii din Ploiesti chiar nu se jucau cand era vorba de gabjit bani grei

Surse apropiate anchetatorilor au declarat ca cei trei barbati din Ploiesti au folosit cartele prepay pentru a creea o retea de call center care imita robotii bancilor ai caror clienti erau cei jefuiti. Clientii bancilor americane primeau un mesaj prin care li se cerea sa apeleze un numar de telefon, la care erau rugati sa ofere anumite informatii, pentru ca au fost identificate anumite probleme la conturile lor bancare. Cei mai multi cadeau in plasa escrocilor si le ofereau date personale, precum numarul cardului sau cel al asigurarii sociale.  Ulterior, ploiestenii foloseau informatiile respective pentru a le goli conturile bancare clientilor naivi. Pentru ca isi stergeau rapid urmele, agentii FBI au avut nevoie de patru ani pentru a-i prinde pe hackerii din Ploiesti. Doi dintre ei au fost deja extradati pentru a fi judecati in statul american Georgia, iar al treilea este in curs de extradare. Ei risca ani grei de inchisoare pentru fraudele informatice comise peste Ocean. In urma cu doi ani, tot FBI punea la dispozitie o recompensa de un milion de dolari (890.000 euro) pentru arestarea unui „infractor online” roman. Americanii aveau informatii ca periculosul spargator de „pusculite electronice” s-ar ascunde in Romania.

author avatar
Catalin Dumitrescu
1.116 afisari

2 COMENTARII

  1. Un articol care nu face nici o trimitere la condițiile de judecare și extrădare a cetățenilor români, care ar fi comis infracțiuni pe teritoriul României ?

  2. Absolut adevarat!cu ce drept jegurile de americani isi permiy sa opereze arestari pe teritoriul altui stat?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger