AcasăNewsFavorit in sondaje, Hollande se declara "pregatit sa prezideze Franta"

Favorit in sondaje, Hollande se declara „pregatit sa prezideze Franta”

Francois Hollande

Candidatul socialist la presedintia Frantei, Francois Hollande, a declarat duminica, intr-un interviu pentru Journal du dimanche, ca este pregatit sa prezideze Franta, intr-un moment in care este inca dat castigator al acestora in sondaje.

Francois Hollande

„A imagina alegerile deja castigate ar fi o greseala politica si chiar morala!. Cu toate acestea, imi asum ca sunt pregatit sa prezidez Franta. Membrii echipei mele, de asemenea, primele textele sunt deja elaborate. Nu este o anticipare, ci o datorie”, a afirmat Hollande pentru publicatia mentionata. „Miza nu este pur si simplu de a-l sanctiona pe cel care isi incheie mandatul ci de a reusi sa ne ridicam tara intr-un moment deosebit de dificil”, a precizat el.

Interviul este publicat in ziua in care Hollande si principalul sau adversar, presedintele Nicolas Sarkozy, se infrunta la distanta intr-o lupta de mega-mitinguri in aer liber, la Paris.

Cele mai recente sondaje il arata pe Sarkozy si Hollande „umar la umar” in primul tur de scrutin din 22 aprilie, unul sau celalalt aflandu-se pe o pozitie stransa, in jur de 28% fata de 27% din intentiile de vot. Hollande este in continuare dat invingator cu detasare in al doilea tur impotriva lui Sarkozy, cu 54-56% din voturi.

Candidatul socialist a explicat totodata ca nu vrea sa fie „un presedinte din oficiu”, ales doar prin respingerea presedintelui in exercitiu, Nicolas Sarkozy, foarte nepopular.”Tara noastra nu asteapta plecarea unui presedinte, ci sosirea unuia nou””, a apreciat el.

Hollande a promis o „presedintie normala” si si-a reafirmat dorinta de a „renegocia tratatul bugetar european, pentru ca acesta sa includa si o dimensiune privind cresterea, care ii lipseste”.

author avatar
Ciprian Purice
92 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger