AcasăNewsFata scoasa la licitatie online

Fata scoasa la licitatie online

Cum protejeaza Facebook utilizatorii

Reteaua social-media nu a dezactivat la timp postarea si tanara ce avea sub 18 ani a fost vanduta pentru casatorie. Culmea, Facebook are 20.000 de specialisti de securitate.

Nyalong Ngong Deng a fost cumparata cu 530 de vaci trei masini de teren si 10000 de dolari

Faptele s-au petrecut in 25 octombrie in Sudanul de Sud, unde fata a fost scoasa la mezat pe Facebook si, o saptamana mai tarziu, a fost vanduta celui mai bun ofertant. Cinci barbati, intre care si membri ai guvernului, au facut oferte. Potrivit Plan International, o organizatie pentru apararea drepturilor minorilor, tatal tinerei a primit 530 de vaci, trei masini Toyota Land Cruiser si 10.000 de dolari in schimbul fiicei sale. Facebook a retras postarea in care victima era oferita la vanzare dar abia la doua saptamani dupa publicarea ei. Intr-un comunicat, un purtator de cuvant al Facebook a indicat ca gigantul social-media ”a ameliorat constant metodele folosite pentru identificarea continuturilor contrare regulamentelor”. Mai ales sporind numarul membrilor echipei de securitate alcatuita astazi din 20.000 de persoane. Potrivit unei asociatii de avocati sud-sudanezi, mama fetei nu a fost de acord cu vanzarea tinerei

Utilizare barbara a tehnologiei

George Otim, directorul Plan International pentru Sudanul de Sud, a declarat ca ”utilizarea barbara a tehnologiei moderne este o reminiscenta a pietelor de sclavi din trecut”. Asociatia a cerut guvernului sud-sudanez sa-i ancheteze pe oficialii care au facut ofertele online. Plan International si-a exprimat temerile ca exemplul tinerei vandute va inspira si alte familii care doresc sa castige bani, in special pentru ca ”dota” obtinuta via Facebook a fost una din cele mai ridicate obtinute in regiune. Potrivit Unicef, 52% din fetele din Sudanul de Sud sunt maritate inainte sa implineasca 18 ani, chiar daca tehnic aceasta practica este ilegala in tara. Acest caz este un exemplu in utilizarea nefasta a Facebook in tarile sarace. In Myanmar, armata a folosit reteaua de socializare pentru a incita populatia sa masacreze grupul etnic Rohingyas.

author avatar
Tudor Borcea
260 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger