AcasăNewsFarmaciile, combinatii banoase cu apa sarata

Farmaciile, combinatii banoase cu apa sarata

Pretul serului fiziologic la flacoane de 5 ml variaza intre 20 si 47 de lei/cutie, in functie de farmacia din care este cumparat

Serul fiziologic, vandut cu 20 de lei la Helpnet si cu 47 de lei la Catena

Alergiile de primavara aduc si bucurii. Ce-i drept, nu bolnavilor dispusi sa scoata oricat din buzunare pentru a scapa de iritatiile cailor respiratorii, ci farmacistilor care au ajuns sa vanda ser fiziologic la preturi astronomice.

Produsul cel mai recomandat de medici in cazul rinitelor alergice este Sterimar, un spray ce contine apa de mare sterilizata, usor de gasit in absolut orice farmacie. Interesant este insa faptul ca pretul acestui produs nu este acelasi, el costand, de exemplu, intr-o farmacie Helpnet din zona Pietei Dorobanti 27 de lei, iar vizavi, la o unitate Sensiblu, 29 de lei. La acelasi pret poate fi luat si de la Catena, insa surpriza apare atunci cand vine vorba de un surogat al apei de mare: serul fiziologic.

Pretul serului fiziologic la flacoane de 5 ml variaza intre 20 si 47 de lei/cutie, in functie de farmacia din care este cumparat

Daca de la Helpnet Dorobanti o cutie cu doze de 5 ml poate fi cumparata cu 20 de lei, la farmacia Catena din apropierea Colegiului „I.L.Caragiale” aceasta costa… 47 de lei.

Dandu-se drept clienti care au dorit sa cumpere un banal ser fiziologic, reporterii „National” au descoperit, ieri, ca farmacistii nu rateaza nicio ocazie de a stoarce cati mai multi bani de la bolnavi.

Farmacista de la Helpnet a recomandat reporterilor „National” ser de 20 de lei

Absolut toti farmacistii, de la Helpnet, Sensiblu, si Catena, au recomandat cele mai scumpe produse. Mai mult, au evitat sa ofere alternative „clientilor” care au sustinut ca nu au prea multi bani la dispozitie. In momentul in care jurnalistii incognito au intrebat-o pe farmacista de la Catena, care recomandase ser fiziologic de 47 de lei, daca exista pe stoc si flacoane mari, de 500 ml, „ca in spitale”, angajata s-a fastacit.

Angajata Catena a oferit clorura de sodiu la „promotie”, de 47 de lei, cu toate ca in depozit avea un produs asemanator, la doar 3 lei

„Avem, iar serul e identic, e tot clorura de sodiu, la fel ca serul care costa 47 de lei. Numai ca asta pe care-l vreti dumneavoastra e mai mult si costa doar 3 lei. Dezavantajul este ca, odata intepat flaconul, nu mai e chiar asa de steril”, a baiguit farmacista care incerca sa-si vanda marfurile scumpe de pe „taraba”.

La Sensiblu Dorobanti, spray-ul cu apa de mare costa mai mult decat la farmacia de vizavi

Cu toate ca multi ar putea spune ca intr-o economie de piata comerciantul are dreptul sa-si stabileasca singur preturile, in cazul farmaciilor exista o situatie speciala cand discutam despre acelasi produs ce poate costa 20 lei la Helpnet si 47 de lei la Catena. Asta deoarece legea prevede clar ca adaosul comercial practicat de farmacii este de maxim 24% pentru produsele care costa pana la 25 de lei si de 20% pentru cele care costa intre 25 si 50 de lei, procentul adaosului comercial scazand pe masura ce pretul creste.[poll id=”245″]

author avatar
Narcis Voica
7.435 afisari

1 COMENTARIU

  1. Dacă nu ar fi așa de lacomi, patronii farmaciilor ar realiza că un medicament cu preț mai mic aduce un câștig mai bun prin volumul de desfacere mai mare, în special la produsele farmaceutice cu mare căutare. Dar de ce autorul anchetei nu ia la puricat patronii farmaciilor, atunci să vezi distracție! Acolo să vezi încrengătură de afaceri.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger