AcasăNewsFamilia lui Florian Walter, plangere penala pentru omor calificat

Familia lui Florian Walter, plangere penala pentru omor calificat

Moartea lui Florian Walter, fost Busca, 56 de ani, a starnit adevarate controverse. Mai mult, medicii care l-au tratat s-au ales cu dosare penale dupa decesul omului de afaceri. Cosmin Alexandru Walter, fiul acestuia, a cerut organelor de cercetare penala sa efectueze o ancheta cu privire la conditiile in care a survenit moartea tatalui sau. Familia acuza medicii de la Spitalul Universitar ca Walter ar fi fost diagnosticat gresit cu atac vascular cerebral pentru ca apoi, cand a fost transferat la Floreasca, sa se constate ca avea infarct si rupere de diafragma de aorta.

De asemenea, fiul afaceristului decedat face acuzatii privind ”un grup de criminalitate organizat” care prin operatiunile facute au concurat la moartea tatalui sau. Familia milionarului aduce acuzatii de omor calificat si sustine ca Florian Walter a primit amenintari cu moartea inainte de deces. In plangere se arata ca fiul ”poate sa puna la dispozitia organelor de ancheta numele persoanelor suspecte de la care Florian Walter a primit amenintari cu moartea pentru ca acestea sa fie audiate. De asemenea, sa fie audiate si persoanele cu care acesta a interactionat inainte de producerea infarctului”. Decesul omului de afaceri a survenit dupa un stop cardiorespirator. Transferat de urgenta, la sfarsitul saptamanii, la Spitalul de Urgenta Floresca, Florian Walter a fost operat pe cord de cel mai remaracabil chirurg, doctorul  Serban Bradisteanu. Dupa interventia chirurgicala, omul de afaceri a fost trimis in ATI. Conicidenta sau nu, Walter a impartit salonul cu Mihai Constantinescu, cunoscutul cantaret, care se afla de mai multe zile in coma indusa.

Afaceri de pe vremea lui Ceausescu

Conform propriilor declaratii, Florian Walter a inceput sa faca bani inca inainte de Revolutie, din vanzarea de bunuri, in special butelii. Asa se face ca Revolutia l-a prins pe acesta cu o suma considerabila la „saltea”. Walter dezvaluia in trecut ca in 1990 dispunea de aproximativ un milion de lei. Ulterior, Walter a intrat rapid in relatii cu oameni influenti din zona politica si a pus bazele unor afaceri de comert cu materiale de constructii si mobila. Marea lovitura a venit ulterior, cand Walter a infiintat firme care se ocupau cu salubritatea, castigand contracte cu institutii uriase precum Aeroportul Otopeni, CFR, Primaria Sectorului 1 sau Metrorex. Romprest a devenit, astfel, cea mai cunoscuta firma de salubritate din Romania. Ulterior, dupa ce a investit mult in echipa de fotbal Dinamo si-a castigat notorietatea. Florian Busca si-a schimbat numele in Florian Walter in 2007.

author avatar
Ramona Feraru
986 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger