Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » “Famiglia” Samsung se destrama!

“Famiglia” Samsung se destrama!

Autor:

Seful grupului Samsung, Jay Y. Lee, impreuna cu alti patru directori vor fi acuzati de dare de mita si deturnare de fonduri si ascunderea unor active in strainatate, a declarat Lee Kyu-chul, putator de cuvant al procurorului special care instrumenteaza cazul.

 

samsunggg 1 “Famiglia” Samsung se destrama!

Colosul coreean se dovedeşte a fi un adevărat cuib al corupţiei

Jay Y. Lee, arestat din 17 februarie, va mai fi acuzat ca a mintit sub juramant in Parlament. Ceilalti directori care vor fi pusi sub acuzare sunt vicepresedintele Samsung Group, Choi Gee-sung, presedintele Chang Choong-ki, presedintele Samsung Electronics, Park Sang-jin, si vicepresedintele executiv Hwang Sung-soo.

Mostenitorul Samsung a mituit cu 40 de milioane de dolari o apropiata a presedintei tarii pentru a obtine anumite avantaje politice, spun procurorii.  In decembrie, Park Geun-hye, presedinta Coreei de Sud, a fost suspendata din functie, in urma acuzatiilor  ca impreuna cu prietena sa apropiata, Choi Soon-sil, a exercitat presiuni asupra unor mari companii, intre care Samsung, pentru a oferi donatii unor doua fundatii care sustineau demersurile politice ale presedintelui. O decizie a Curtii Constitutionale pentru acuzatia care i se aduce presedintei este asteptata luna urmatoare. Pana la decizia curtii, Park Geun-hye ramane in functie, dar nu isi poate exercita puterile, acestea fiind transmise prim-ministrului. In prezent, Lee Jae-yong este vicepresedintele Samsung Electronics, insa de cand tatal lui, Lee Kun-hee, a suferit un atac de cord, in 2014, este considerat conducatorul intregului conglomerat Samsung Group.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!