AcasăNews“Famiglia” Samsung se destrama!

“Famiglia” Samsung se destrama!

Seful grupului Samsung, Jay Y. Lee, impreuna cu alti patru directori vor fi acuzati de dare de mita si deturnare de fonduri si ascunderea unor active in strainatate, a declarat Lee Kyu-chul, putator de cuvant al procurorului special care instrumenteaza cazul.

Colosul coreean se dovedeşte a fi un adevărat cuib al corupţiei

Jay Y. Lee, arestat din 17 februarie, va mai fi acuzat ca a mintit sub juramant in Parlament. Ceilalti directori care vor fi pusi sub acuzare sunt vicepresedintele Samsung Group, Choi Gee-sung, presedintele Chang Choong-ki, presedintele Samsung Electronics, Park Sang-jin, si vicepresedintele executiv Hwang Sung-soo.

Mostenitorul Samsung a mituit cu 40 de milioane de dolari o apropiata a presedintei tarii pentru a obtine anumite avantaje politice, spun procurorii.  In decembrie, Park Geun-hye, presedinta Coreei de Sud, a fost suspendata din functie, in urma acuzatiilor  ca impreuna cu prietena sa apropiata, Choi Soon-sil, a exercitat presiuni asupra unor mari companii, intre care Samsung, pentru a oferi donatii unor doua fundatii care sustineau demersurile politice ale presedintelui. O decizie a Curtii Constitutionale pentru acuzatia care i se aduce presedintei este asteptata luna urmatoare. Pana la decizia curtii, Park Geun-hye ramane in functie, dar nu isi poate exercita puterile, acestea fiind transmise prim-ministrului. In prezent, Lee Jae-yong este vicepresedintele Samsung Electronics, insa de cand tatal lui, Lee Kun-hee, a suferit un atac de cord, in 2014, este considerat conducatorul intregului conglomerat Samsung Group.

author avatar
Bogdan Borcea
94 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger