AcasăNews“Famiglia” Basescu, sub sechestru DNA

“Famiglia” Basescu, sub sechestru DNA

ioana basescuIoana Băsescu a scăpat! Faptele din dosarul „Nana”, prescrise / Ce decizie au luat judecătorii Tribunalului Călărași 

Terenul pe care s-a pus sechestru in cazul Elenei Udrea are o suprafata de 5.000 de metri patrati si se afla in Bucuresti, in valoare de 2,6 milioane de lei.

ioana basescuIn cazul Ioanei Basescu s-a pus sechestru pe un apartament din Constanta, in valoare de 50.000 de euro. Procurorii spun ca Elena Udrea, care conducea echipa de campanie a lui Basescu, „a coordonat direct sau indirect relatia cu toate societatile comerciale” implicate care au prestat servicii in cadrul campaniei electorale. Anchetatorii arata in rechizitoriu ca, in perioada verificata, decontarea cheltuielilor efectuate de firme care aveau contracte cu Ministerul Dezvoltarii condus de Elena Udrea depindea de deciziile ministrului, care stabilea prioritizarea platilor. DNA explica si cum a inceput colectarea de fonduri pentru campania electorala a lui Traian Basescu. „In toamna anului 2009, inculpatul Gheorghe Nastasia a fost chemat de ministrul Elena Udrea, care i-a spus ca urmeaza campania electorala si ca e nevoie de finantare, cerandu-i sa ia legatura cu un om de afaceri. Udrea i-a indicat atat suma pe care urma sa o solicite de la acesta pentru a asigura finantarile care urmau sa fie aprobate de catre minister in contul lucrarilor executate de societatea sa, cat si denumirea societatii catre care urma sa se realizeze plata foloaselor pretinse”, se mai arata in rechizitoriul procurorilor DNA. DNA mai arata ca, in luna decembrie 2009, Ioana Basescu i-a cerut lui Silviu Ioan Wagner, administratorul Oil Terminal Constanta, sa achite o factura fiscala, sugerand ca reprezinta cheltuieli restante din campania pentru alegerile prezidentiale care se desfasurase in toamna aceluiasi an. „In conditiile in care inculpata era fiica presedintelui Romaniei in functie la acel moment si avea o potentiala influenta asupra mentinerii in functie a directorului general, acesta a acceptat solicitarea”, spun procurorii DNA.

author avatar
Catalin Dumitrescu
670 afisari

1 COMENTARIU

  1. O soileala!Asta nu este dosar de mare coruptie!Cand vorbesti despre sume de 100000 lei si constati ca banii s-au folosit in o campanie electorala!Se compara cu milioanele de lei fraudati de Sergiu Lascu,fratele sefei DNA ?Al carui dosar (dosare ) au fost declasate cu NUP – gratie influentei surorii ?? ASTA TRAFIC DE INFLUENTA ,,nu mizilicul asta nedemn de un profesionist DNA>
    Din nou TINTA este Traian Basescu..omul care i-a dat PUTEREA acestei doamne fara caracter ,prin numirea sa in cea mai inalta functie a unei institutii de forta!Duoamna preferea ‘profesionistii” de genul Negulescu ,cu metodele sale empirice si abuzive,acest gen care ii executa ordinele – dincolo de orice respect pentru lege si morala.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger