AcasăNewsFalsi inspectori, retinuti in Bucuresti

Falsi inspectori, retinuti in Bucuresti

Caz demn de un scenariu de film, in Capitala. Sase persoane au fost retinute, fiind suspectate ca s-ar fi dat inspectori in domeniul protectiei consumatorilor, falsa calitate in care ar fi facut anumite controale.

Cei sase – trei femei si tot atatia barbati – sunt banuiti de inselaciune si uzurpare de calitati oficiale, fiind prinsi in flagrant, din cate anunta miercuri IGPR, in urma unei actiuni desfasurate in cursul zilei precedente. Grupul de falsi inspectori urmeaza sa fie dus in fata instantei, cu propunere de arestare preventiva.

„Reteta” folosita ar fi fost urmatoarea: suspectii ar fi avut legitimatii ale unei asociatii avand un nume asemanator de cel al unei institutii ale statului. Asa ar fi batut la usa mai multor firme, pretextand ca fac verificari la nivel de drepturile consumatorilor, transmit oamenii legii.

„In cursul zilei de marti, 5 septembrie a.c., doi dintre barbati au fost surprinsi in flagrant imediat dupa ce au intrat intr-o societate comerciala din sectorul 4, unde ar fi declarat ca sunt inspectori in domeniul protectiei consumatorului, ar fi solicitat si primit o suma de bani, in timp ce doua femei au ramas in apropierea magazinului, intr-un autoturism, asigurand paza zonei”, se mentioneaza in comunicatul IGPR. Doar ca, spun politistii, nu e prima data cand respectivii ar fi facut astfel de „actiuni de control” sa le spunem – ci ar fi fost mai multe dati in care, mergand cate doi, la diverse magazine sau firme ar fi primit bani sau produse alimentare, de cele mai multe ori „sub pretextul neinregistrarii unor nereguli”.

Cercetarile in cazul de fata continua.

123 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger