Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Falimentul personal e activ, dar ANPC-ul nu te lasa

Falimentul personal e activ, dar ANPC-ul nu te lasa

Autor:

Dupa ce a fost intarziata cu doi ani, timp in care a fost amanata de trei ori, Legea nr. 151/2015 privind procedura de insolvenţa a  persoanelor fizice a intrat, in sfarşit, in vigoare de la 1 ianuarie. Dar nimeni nu poate incepe vreo procedura pentru ca acelaşi ANPC inca nu a anunţat daca respectiva lege poate fi implementata şi mai ales care sunt paşii pe care trebuie sa-i urmezi ca sa poţi beneficia de ea.

 

faliment personal Falimentul personal e activ, dar ANPC ul nu te lasa

Noua deviza a statului nostru in legatura cu falimentul pe persoana fizica este „grabeşte-te incet”, „festina lente”, pe latineşte…

Sa nu uitam, inca din 2016, in urma constatarii ca procedura de implementare a legii este complex, şi deci anevoioasa, s-a cerut suplimentarea personalului ANPC, a celui al Registrului Comerţului şi a instanţelor de judecata cu inca 2030 de angajaţi. Astfel, in mai anul trecut, ANPC angaja inca 320 de oameni.  Iata, ne apropiem de jumatatea lunii ianuarie şi Agenţia cu pricina inca nu a facut nici un anunţ care sa dovedeasca vreun progres real al implementarii acestei legi. In mare parte, problema este reprezentata, sau cel puţin aşa se lasa impresia, de constituirea “Comisiilor de insolvenţa” atat la nivel central, cat şi la nivel teritorial. Deşi Guvernul a anunţat inca anul trecut ca, la nivel central, Comisia este funcţionala, nici Executivul şi nici ANPC nu au facut publica vreo adresa sau vreo forma de contact pentru acesta. Cat despre Comisiile teritoriale, aici nimeni nu s-a hazardat cu vreun anunţ. Deci, fara aceste Comisii, persoanele fizice ce ar putea solicita intrarea in procedura de insolvenţa personala (daca nu-şi mai pot achita datoriile catre banci sau alţi creditori) nu au unde sa işi depuna cererile! In rest, din punctul de vedere al cetaţenilor, procedura este cat se poate de simpla. Odata ce Guvernul sau ANPC vor informa opinia publica despre datele de contact ale acestor Comisii,  deschiderea procedurii de insolventa se va face pe baza unei cereri pe care debitorul persoana fizica o poate depune personal sau prin posta, cu confirmare de primire sau pe e-mail cu semnatura electronica certificata, la comisia de insolventa la nivel teritorial din judetul in care isi are domiciliul sau resedinta de cel putin 6 luni.

     

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!