Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Factura tigarilor: 8 milioane de morti pe an

Factura tigarilor: 8 milioane de morti pe an

Autor:

Tabagismul costa economia mondiala peste 1000 de miliarde de dolari in fiecare an si, pana in 2030, numarul deceselor legate de fumat ar putea creste cu o treime, potivit unui studiu publicat ieri de OMS si de Institutul mational american al cancerului.

 

fumat Factura tigarilor: 8 milioane de morti pe anCostul consecintelor fumatului asupra sanatatii depaseste cu mult veniturile rezultate din taxarea tutunului, estimate de OMS la 269 miliarde de dolari in perioada 2013-2014. ”Decesele legate de consumul de tutun vor creste de la aproximativ sase milioane la opt milioane pe an, pana in 2030, 80 % in tarile cu venituri mici sau medii, arata studiul. Peste 80% din fumatori traiesc in aceste tari iar numarul global al fumatorilor continua sa creasca, arata OMS, aratand ca medicii vad in tabagism cea mai usor evitabila cauza a mortalitatii. Evocand 1000 de miliarde de dolari pierduti anual in costuri de asistenta medicala si ca urmare a productivitatii pierdute din cauza fumatului, raportul estimeaza si ca guvernele nu au utilizat suficient mijloacele pe care le-au avut la dispozitie pentru a limita fumatul. Ca masuri ”eficate”, studiul citeaza cresterea pretului la tigari, interdictia fumatului in spatii publice, a publicitatii si avertismentele foto explicite pe pachetele cu tigari. Cat de ”eficace”, s-a vazut…Potrivit OMS, mai putin de un miliard de dolari au fost investit in politicile de limitare a tabagismului de catre guverne, in perioada 2013-2014.


1 Comentariu la Factura tigarilor: 8 milioane de morti pe an

  1. Cristi

    Lucru la domiciliu, part-time. Avem nevoie urgent de persoane care vor sa lucreze acasa cate 2 ore pe zi si sa castige bani. Conditii cerute: calculator, conexiune la internet. Cand doriti informatii mai multe, cereti detalii la adresa de email:cristidesk@gmail.comComenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!