AcasăNewsFacilitati fiscale pentru contribuabilii cu datorii la stat

Facilitati fiscale pentru contribuabilii cu datorii la stat

Romanii care isi platesc, pana la finele lunii martie a anului viitor, datoriile catre stat restante la data de 30 septembrie acest an scapa de plata penalizarilor de intarziere. Executivul a adoptat, prin ordonanta de urgenta, o serie de facilitati fiscale, cu mentiunea, insa, ca sunt cateva criterii pe care contribuabilii trebuie sa le respecte, pentru a se incadra in categorile scutite de penalitati.

Asa-numita „amnistie fiscala pentru persoanele fizice”, termen cu care, insa, premierul nu s-a aratat deloc de acord, in sedinta de guvern de miercuri, a primit unda verde de la Executiv. „Nu este o amnistie, in nici un caz, nu stiu de ce se foloseste termenul de amnistie. E profund incorect, si tehnic, si gramatical, ca nu amnistiem pe nimeni, ci pur si simplu daca isi plateste toata datoria pana la ultimul leut nu-i mai luam penalitatea, ii luam doar o parte din dobanda, asa cum este normal”, a lamurit Ponta.

Din cate precizeaza Executivul, OUG in cauza ii vizeaza atat pe contribuabilii care isi vor plati, pana la 31 martie anul viitor, catre ANAF, obligatiile de plata principale datorate bugetului general consolidat, restante la 30 septembrie 2015, si care vor beneficia de anularea penalitatilor de intarziere aferente acestora (daca indeplinesc o serie de conditii), cat si pe romanii care achita pana la 30 iunie 2016 o cota de 45,8% din dobanzile aferente obligatiilor principale restante stabilite prin decizii comunicate pana la data stingerii obligatiilor de plata principale. Acestia din urma vor putea beneficia, conditionat, de anularea unei cote de 54,2% din dobanzile aferente obligatiilor principale datorate bugetului, la 30 septembrie 2015.

Mai trebuie precizat si faptul ca Executivul a stabilit ca de aceste facilitati fiscale sa poata beneficia atat contribuabilii persoane fizice, cat si persoanele juridice sau entitatile fara personalitate juridica.

126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger