AcasăNewsFacerea premierului, mult zgomot pentru nimic

Facerea premierului, mult zgomot pentru nimic

Ultimii ani au aratat ca la Palatul Victoria e tot mai greu sa faci purici

Mult zgomot pentru nimic. Furtuna intr-un pahar cu apa. Din astea doua, nu stiu ce reflecta cel mai bine ce s-a intamplat in Romania ultimelor zile. Alarma generala la toate posturile de televiziune. Fiecare avea cate o lista si ii dadea ca siguri pe toti pentru functia de prim-ministru. Urma sa avem vreo 15 premieri. Cel putin. Floarea analistilor facea conclav si se jura cu mana pe Facebook ca iese ala de-l prorocesc ei. Cat iures pentru un avort anuntat!

Ultimii ani au aratat ca la Palatul Victoria e tot mai greu sa faci purici

Apetitul presei pentru circ s-a dovedit fara limite. Seara de seara asistai la un aranjament ieftin, in care moderatorii lansau un nume, iar politicienii se repezeau sa comenteze. Vorbeau orice, sa aiba emisiunile substanta, vezi Doamne.

Vrajeli cu liste de partid

A deschis gura un vicepresedinte PSD si a spus ca ar vrea sa fie premier o femeie. Nu se stie din ce cauza, caci nu a decartat si argumente serioase, ci doar motivatii ieftine. A doua zi, se vorbea de liste cu Lia Olguta Vasilescu, Carmen Dan si Viorica Dancila. Hai ca a prins. Doamnele declarau ca nu le-a intrebat nimeni de sanatate, ca sa nu spuna ca nu le-a facut nimeni propuneri, ca s-ar fi inteles altceva. Si ce daca nu au primit oferte, televiziunile deja speculau numele lor. Apoi au aparut listele cu Mihai Fifor, Nicolae Istudor si Florin Georgescu. Istudor spune ca nu l-a cautat nimeni, dar Antena 3 il mentinea in ecuatie, sa dea bine pe post. Alta emisiune, new entries: Sorin Ducaru, Sorin Moisa, Mariana Gheorghe, Simona Miculescu si Eugen Teodorovici, cu Florin Georgescu si Mihai Fifor in recalificari. Listele s-au facut si refacut de la o ora la alta, de la o televiziune la alta si de la o emisiune la alta. Toti invocau, pentru cat mai multa credibilitate, surse din PSD. ‘straordinar, ma! Iar PSD, asa, mai spre varful lui, dar nu chiar la culme, privea pe deaspra tuturor si conchidea aproape morometian: „Mai vedem”!

Un truc cam des folosit

Spectacolul de intoxicare si lalaiala cu stiri care nu exista a capatat note pe cat de dramatice, pe atat de ridicole, cu un Mihai Gadea care se ridica in picioare sa anunte oficial numelor celor doi candidati pentru functia de premier, de parca intrau in platou Napoleon si Robin Hood. Aceiasi Florin Georgescu, care nu voia, si Mihai Fifor, care astepta nici el nu mai stia ce. Lista de doi a devenit a doua zi de cinci, ba de opt, declara Codrin Stefanescu, s-a revenit iar la doi, dar cu Adrian Tutuianu in coada. Si o noua intrare: Mihai Tudose. Sau mai degraba o iesire prin avort, caci dupa ce fatase deja opt pui, partidul striga din rasputeri ca mai are unul in burta. Unul care, pentru multi, ar putea ajunge interesant numai daca Gadea l-ar aduce in platou intr-un car inconjurat de majorete, sa aiba lumea la ce privi. Anuntat sau nu, trucul cu avortul, identic cu iepurasul scos din joben pe ultima suta de metri, nu e nou. Atata doar ca e folosit prea des.

author avatar
Valentin Boeru
823 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger