AcasăNewsFacebook se pliaza dupa UE

Facebook se pliaza dupa UE

Incepand cu luna mai, Facebook este pasibil de amenzi uriase pentru nerespectarea securitatii datelor personale

Gigantul american a inceput ieri o campanie de comunicare pentru a-i consilia pe numerosii utilizatori europeni cu privire la gestiunea datelor lor personale, la cateva saptamani de la intrarea in vigoare a noii legi europene privind protectia online a vietii private.

Incepand cu luna mai Facebook este pasibil de amenzi uriase pentru nerespectarea securitatii datelor personale

Facebook, deseori criticata pentru folosirea datelor utilizatorilor sai, a anuntat infiintarea unei ”importante echipe” de experti pentru a se pregati pentru Reglementarea generala cu privire la protectia datelor personale (GDRP) o lege europeana care se va aplica din 25 mai. Si care se bazeaza pe dreptul fundamental al tuturor persoanelor de pe teritoriul european de a beneficia de protectia vietii private si a datelor cu  caracter personal. GDPR reprezinta o mica revolutie:  Se aplica fiecarei companii sau institutii care proceseaza date personale ale cetatenilor UE, nu doar celor din interiorul Uniunii,  solicita persoanelor fizice sa dea un consimtamant clar si informat pentru ca datele lor sa fie procesate in cunostinta de cauza, ofera persoanelor dreptul de a fi uitate si dreptul de a accesa datele lor personale, companiile trebuie sa se inregistreze la o singura agentie de protectie a datelor, impune amenzi de pana la 20 de milioane de Euro sau 2-4% din cifra de afaceri globala in cazul nerespectarii acestui regulament. In cadrul acestei campanii, Facebook ii invita pe utilizatorii europeni sa verifice optiunile de protectie a vietii private pe pagina lor Facebook. Platforma social-media ce centraliza in acest an toate reglajele privind viata privata pe o pagina mai accesibila utilizatorilor. Cu aceasta ocazie, reteaua sociala americana a facut publice ”principiile ”  sale privind viata privata a utilizatorilor, pana acum tinute la secret. ”Suntem transparenti” si ”sunteti proprietarii informatiilor pe care le partajati pe facebook si puteti sa le suprimati”, sublinaza aceste principii.

author avatar
Bogdan Borcea
159 afisari

1 COMENTARIU

  1. Selectam de urgenta moderatori de anunturi. Primiti plata pentru fiecare anunt moderat. Trebuie sa verificati anunturile pe care alte persoane le posteaza, apoi sa le aprobati afisarea in sistem. Nu este necesara experienta. Va invatam noi totul. Cereti detalii la adresa de email:
    Costin49@gmail.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger