AcasăNewsFacebook o sa ne citeasca gandurile

Facebook o sa ne citeasca gandurile

În curând, serviciile de informații o să iasă la pensie. Se ocupă Zuckerberg de toate!

Gigantul american a dezvaluit un uluitor proiect menit sa decodifice gandurile utilizatorilor direct din creier si sa le transforme in mesaje scrise, fara a se vorbi sau a se utiliza o tastatura.

În curând<br >serviciile de<br >informații o să<br >iasă la pensie<br >Se ocupă<br >Zuckerberg<br >de toate

”Si daca ati putea sa tastati direct din creier? O sa spuneti ca este imposibil, dar este mai aproape de realitate decat v-ati putea imagina”, a indicat Regina Dugan, o responsabila a Facebook, la conferinta anuala a companiei  pentru dezvoltatorii de aplicatii (FB) organizata la San Jose, in California. Ea a explicat ca Facebook a format o echipa de peste 60 de de oameni de stiinta si ingineri, specializati in tehnologii de inteligenta artificiala care permit intelegerea limbajului, a sistemelor de imagistica cerebrala si  a protezelor neurologice, relateaza Afp. Obiectivul acestui proiect este de a se ajunge, in anii urmatori,  la crearea  unui sistem capabil sa decodifice cuvinte in partea creierului in care se afla centrii limbajului si sa le transcrie direct pe un computer la o viteza de 100 de cuvinte pe minut. Adica de cinci ori mai repede decat timpul necesar astazi pentru a le scrie pe ecranul tactil al unui  smartphone.

Fara electrozi, Zuckerberg, fara electrozi!

Sistemul nu va necesita electrozi implantati chirurgical, ci „captatori neinvazivi”, care nu exista inca in prezent. ”Intr-o zi,  vrem sa-l transformam intr-o tehnologie portabila, care sa poata fi produsa la scara mare”, a spus patronul si fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, intr-un mesaj publicat pe reteaua de socializare. Aceasta „ar putea deveni intr-o zi o proteza de limbaj pentru persoanele care sufera de tulburari de comunicare sau un nou mijloc de a furniza instructiuni in realitatea augmentata”, a indicat Regina Dugan. Duncan a descris un alt proiect futurist care va permite ”sa asculti cu pielea”: la fel cum urechea umana cuvintele si sunetele in fracvente care sunt apoi transmise creierului, ideea ar fi transmiterea direct a acestor frecvente, facandu-l pe utilizator sa le simta direct pe piele. De-a dreptul SF. Dar, Regina Duncan, recunoscand ca dezvoltarea acestor indraznete tehnologii ar dura ”probabil ani”, a adaugat: ”Intr-o zi, nu chiar departe, ar putea fi posibil penteru mine sa gandesc in mandarina si dfumneavoastra sa resimtiti ceea ce spun in limba spaniola.

author avatar
Tudor Borcea
339 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger