AcasăNewsExtremistii arabi, atac la institutiile statului roman!

Extremistii arabi, atac la institutiile statului roman!

Cine isi inchipuie ca Romania este ferita de isteria jihadismului fanatic, care cuprinde incet, dar sigur, o parte tot mai mare a lumii, se inseala amarnic. Pentru ca, si in conditiile in care tara noastra a fost ferita pana acum de sangeroase actiuni sinucigase sau de atentate teroriste, aceasta nu inseamna ca nu isi fac tot mai vie simtita prezenta extremistii arabi.

Membrii ISIS câştigă tot mai mult teren

Care, mai nou, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, isi concentreaza eforturile asupra mediului virtual, inclusiv cel publicistic. Astfel ca, in ultima vreme, au aparut mai multe site-uri suspectate ca ar apartine in realitate unor cetateni arabi – unii dintre acestia avand si legaturi stranse cu mediul diplomatic din care provin – si in care institutiile statului roman, de la serviciile secrete si pana la structurile de politie, sunt supuse unor atacuri mediatice constante.

Sub geana SRI

Jihadiştii se infiltrează în mediul virtual

Faptul ca ofiterii Serviciului Roman de Informatii au reusit identificarea mai multor adepti ai miscarilor teroriste ilegale ISIS si Al Qaida stabiliti pe teritoriul tarii noastre nu inseamna ca stricta monitorizare la care sunt supusi mai multi cetateni de origine araba a luat sfarsit. Mai ales ca, dupa cum sustin sursele noastre, mijloacele prin care „sagetile” fundamentalistilor incearca vigilenta autoritatilor romane nu se limiteaza intotdeauna la strategia folosita de studentul tunisian care tocmai a fost expulzat de pe teritoriul tarii noastre. Si care se afisa in locuri aglomerate din Bucuresti purtand insemne jihadiste, tocmai pentru a vedea daca se sesizeaza sau nu cineva. Pentru ca sunt si unii suspecti care au ales metode mult mai complexe, unii dintre acestia recurgand la declansarea unor atacuri tot mai fatise la adresa unor structuri vitale ale statului roman, totul sub paravanul unor asa-zise dezvaluiri postate constant pe platforme on-line. Iar atentia acordata acestora din urma este cu atat mai mare cu cat provin din zone in care deja a fost instaurat „califatul islamic”, dar si pentru ca suspectii au stranse legaturi in mediul diplomatic arab din Romania.

author avatar
Toni Matei
1.324 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger