AcasăNewsExtrema dreapta castiga in alegerile regionale din Germania

Extrema dreapta castiga in alegerile regionale din Germania

Merkel a fost dezinformata de catre propriul partid

Chemati la vot, duminica, in Baden-Wurtemberg, Renania-Palatinat si Saxonia-Anhalt, 13 milioane de germani au rezervat un veritabil triumf partidului de extrema dreapta Alternativa pentru Germania (AfD)

Meerkel a prmit o lectie de la Frauke Petry, presedintele AfD

O infrangere usturatoare pentru Uniunea Crestin Democrata si Partidul Social Democrat.Potrivit rezultatelor inca provizorii, AfD a obtinut un procent de 10% in Renania-Palatinat, 14% in Baden-Wurtenberg si 24% in Saxonia-Anhalt, informeaza Le Monde. Incontestabil, alegatorii AfD au vrut sa o sanctioneze politic pe Angela Merkel (CDU) dar, potrivit primelor sondaje, si sa-si manifeste opozitia fata de nedreptatile sociale. „Suntem pe drumul catre victorie”, a declarat Frauke Petry, conducatoarea AfD, in fata membrilor formatiunii care sarbatoreau victoria, dupa alegeri. Victoria AfD, formatiune politica antimigratie, nu a impiedicat, ieri, guvernul german sa declare ca va mentine actuala politica privind refugiatii. ”Guvernul federal isi va continua politica in ce priveste refugiatii la nivel national si international (…)Scopul este in orice caz o solutie europeana, comuna, durabila, care sa conduca la faptul ca in fiecare tara numarul refugiatilor sa scada notabil”, a declarat purtatorul de cuvant Steffen Seibert.

Grecia: 12.000 de refugiati, sub ploaie la frontiera macedoneana

Sub intemperiile care au atins, ieri, Grecia, opt emigranti erau cautati in Marea Egee, dupa ce ambarcatiunea in care se aflau s-a scufundat in largul insulei Kos, informeaza AFP. La Idomeni, 12.000 de persoane erau blocate la frontiera cu Macedonia, in conditii deplorabile. Naufragiul celor opt a avut loc ieri dimineata, in conditii de furtuna pe mare, cu un vant de gradul 7 pe scara Beaufort.

author avatar
National
142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger