Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Extradarea Elenei Udrea. Ministrul Justitiei: “este posibila” si in lipsa unui tratat bilateral

Extradarea Elenei Udrea. Ministrul Justitiei: “este posibila” si in lipsa unui tratat bilateral

Autor:

La o zi de cand Elena Udrea, aflata de cateva luni in Costa Rica, avand un statut provizoriu de refugiat politic, a fost condamnata definitiv la sase ani de inchisoare, in dosarul “Gala Bute”,  ministrul Justitiei a oferit lamuriri in privinta extradarii Elenei Udrea, despre care a spus ca poate fi realizata si in lipsa unui acord bilateral de extradare intre Romania si Costa Rica.

 

toader 720x480 Extradarea Elenei Udrea. Ministrul Justitiei: este posibila si in lipsa unui tratat bilateral

“Pana la acest moment (…), la MJ nu a sosit, ministerul nu a primit nicio solicitare, informare cu privire la prcedura de extradare a persoanei la care ne referim”, a mai sustinut Toader.

“Extradarea este posibila, chiar daca nu avem un tratat bilateral de extradare cu Republica Costa Rica”, a subliniat Toader, in urma cu scurt timp, intr-o declaratie de presa sustinuta la sediul Ministerului Justitiei.

Totodata, oficialul guvernamental a explicat pasii ce pot fi urmati in cazul de fata, mentionand ca exista un precedent – si anume un caz finalizat de extradare pe paza de curtoazie, iar un altul este pe rol. “In acest moment, nu avem, precum spuneam, un tratat bilateral cu Republica Costa Rica in domeniul extradarii, insa cooperarea in aceasta materie are loc, poate sa aiba loc, pe doua proceduri distincte: prima in temeiul curtoaziei internationale, cu asigurarea reciprocitatii (…) a doua procedura se poate realiza in baza conventiilor multilaterale, la care ambele state au calitatea de parte”, a explicat Tudorel Toader.

Cat despre un orizont de timp pentru finalizarea derularii unei astfel de proceduri de extradare, ministrul a explicat faptul ca “tine de legislatia Republicii Costa Rica”.


1 Comentariu la Extradarea Elenei Udrea. Ministrul Justitiei: “este posibila” si in lipsa unui tratat bilateral

  1. Rudel la beci Nuti la plaje

    De ce domnu ministru ca odata cu urmarirea penala nu se impune consemn la frontiete iar daca ai afaceri min 3 zile doar tari europene apoi mandat de urmarire daca nu vii inapoi. Se cheltuie bani anapoda. Serbia, Uk, Kenya, Asia, America, Costa Rica, Madagascar, Irak sunt cateva taramuri bugetofage. La fel un site fe interes public cu banii datorati si langa bani recuperati.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!