AcasăNewsExporturile de ceasuri elvetiene, cea mai mare scadere din ultimii 7 ani!

Exporturile de ceasuri elvetiene, cea mai mare scadere din ultimii 7 ani!

Exporturile elvetiene de ceasuri au scazut, luna trecuta, cu 16%, procent considerat cel mai mare declin lunar din ultimii sapte ani.

Federatia Industriei Elvetiene de Ceasuri a estimat ca vanzarile au scazut la 1,68 miliarde de franci, unul dintre motive fiind cererea tot mai mica pentru marcile Rolex si Omega.

In primele zece luni ale acestui an exporturile au coborat cu 11%, analistii comentand ca aceasta scadere pune in pericol locurile de munca in industria elvetiana de profil.

Compania Richemont este nevoita sa renunte la peste 200 de locuri de munca la branduri precum Vacheron Constantin, sustine Unia, cel mai mare sindicat din Elvetia.

Si in Hong Kong, una dintre cele mai mari piete, livrarile au scazut cu 22%, dupa un declin, in septembrie, de 40%. Si in SUA, exporturile de ceasuri au coborat cu 17%. Actiunile Swatch au fost in scadere, ieri, cu 3,7%, iar cele ale Richemont, cu 2,5%.

In schimb, livrarile de ceasuri au crescut cu 9% in Marea Britanie, ca efect al deprecierii lirei sterline, iar in China au urcat cu 2,8%.

Analistii sunt, insa, sceptici, considerand ca industria ceasurilor din Elvetia traverseaza una dintre cele mai dificile perioade, dupa anii 70-80, cand aparitia ceasurilor cu baterii a pus in pericol piata ceasurilor mecanice.

author avatar
Bogdan Borcea
305 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger