AcasăNewsExporturi record de havane cubaneze

Exporturi record de havane cubaneze

Marcile cele mai vandute sunt ”Cohiba”, ”Romeo y Julieta” si ”Montecristo”

Vanzarile de havane, celebrele trabucuri produse in Cuba, au inregistrat o crestere de 12% anul trecut pentru a atinge o cifra de afaceri record de 500 de milioane de dolari, sub impulsul Chinei care continua sa stimuleze aceasta piata de lux.

Marcile cele mai vandute sunt Cohiba Romeo y Julieta si Montecristo

Europa absoarbe 54% din exporturile de havane, urmata de America latina (17%) si regiunea Asia-Pacific (15%). Totusi, cu o crestere a cifrei de afaceri de 24%, China, unde acest potential de crestere este cel mai inalt, se claseaza pe locul trei al tarilor consumatoare, in urma unor clienti istorici ca Franta si Spania. ”China are o mare cerere la care noi vom trebui sa raspundem si vom putea conta pe o crestere de doua cifre in anii ce vin”, a estimat Jose Maria Lopez Inchaurbe, vicepresedintele Habanos S.A. , in timpul unei conferinte de presa la deschiderea festivalului havanelor care se tine in capitala Cubei. Potrivit lui Inchaurbe, vanzarile de havane au avut o influenta in cresterea cu 5% a pietei in 2017 iar productia prevazuta pentru acest an nu a fost afectata de trecerea devastatoare a uraganului Irma, in septembrie 2017. Potrivit lui Leopoldo Cintra, vicepresedintele commercial al Habanos S.A., acest succes commercial ”este legat de strategia noastra de a cauta piete potentiale in Asia, Africa, Orientul Mijlociu si in America de sud”.

Un barbat ruleaza manual un trabuc la festivalul Havanelor din capitala Cubei

Cintra a anuntat ca si piata interna cubaneza a cunoscut o crestere a vanzarilor de havane gratie venirii a 4,5 milioane de turisti pe insula, anul trecut. Daca Habanos S.A. exporta in majoritatea partii lumii, piata Statelor Unite ii este inca inchisa din cauza embargoului comercial impus de americani din 1962. ”In momentul in care acest embargou va fi ridicat, vom sti ce sa facem pentru a aproviziona piata nord-americana”, a dat asigurari Leopoldo Cintra. Datorita specificitatii solului, climatului si a calitatii mainii de lucru, havanele cubaneze sunt considerate cele mai bune tigari de foi din lume. Marcile cele mai vandute sunt ”Cohiba”, ”Romeo y Julieta” si ”Montecristo”, toate detinute de Habanos S.A., societate in proprietatea statului cubanez si a Altadis-companie franco-spaniola, cel mai mare producator de trabucuri din lume.

author avatar
Tudor Borcea
122 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger