Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Explozie la un terminal gazier din Austria

Explozie la un terminal gazier din Austria

Autor:

O violenta deflagratie urmata de un incendiu care a ucis o persoana si a ranit alte 18 a avut loc ieri la principalul centru de redistributie a gazului natural din Austria, la Baumgarten, in estul tarii.

 

explozie Explozie la un terminal gazier din Austria

Jumătate din Europa e bulversată de accidentul din Austria: în Italia se va declara stare de urgenţă, iar în Marea Britanie preţul gazelor a explodat

Explozia, de origine accidentala potrivit politiei si Gas Connect Austria, care gestioneaza terminalul, s-a produs la ora locala 8.45 si a fost urmata de un incendiu care insa a fost controlat si stins, dar ale carui flacari au putut fi vazute pe o raza de cativa kilometri. Furnizarea cu gaz in anumite parti ale Europei a fost perturbata, in special in Italia unde ministrul Industriei, Carlo Calenda, a declarat stare de urgenta indicand ”o grava problema de aprovizionare”, subliniind necesitatea dezvoltarii Trans Adriatic Pipeline, o noua conducta de aprovizionare a tarii, ale carei lucrari au fost amanate.

gaz1 Explozie la un terminal gazier din Austria

Terminalul deserveste in special Italia si Germania

Gazul care soseste la Baumgarten vine din Rusia si Norvegia, via Slovacia si Germania, inainte de a fi distribuit in toata Europa. Principalul gazoduct din Slovacia a fost inchis dupa incident, a anuntat compania slovaca Eustrem, in timp ce gigantul rus Gazprom Export a precizat ca va gasi alte cai de furnizare pentru clienti. Cu o capacitate anuala de 40 de miliarde de metri cubi, terminalul de la Baumgarten reprezinta unul din principalele “hub”-uri de gaz din Europa centrala, deservind in special nordul Italiei si sudul Germaniei. Este controlat in proportie de 51% de grupul energetic austriac OMV. Ieri, la bursa ICE Futures Europe din Londra, pretul gazelor naturale cu livrare luna viitoare a urcat cu 20%, pana la 92 penny pentru 100.000 de BTU (unitate de masura pentru caldura), cel mai ridicat nivel inregistrat din decembrie 2013.


1 Comentariu la Explozie la un terminal gazier din Austria

  1. IntelMar

    Este vina PSD! Ca ei lupta împotriva statului de drept și a justiției(libera de a nu răspunde în niciun fel pentru hotărârile greșite)! Ai dracului de psd-isti , cum s-au deghizat ei în origine accidentala și au explodat terminalul austriac tocmai acum când este doliul regal!


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!