Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Explicatii de la Jandarmerie. Cine a aprobat interventia in forta

Explicatii de la Jandarmerie. Cine a aprobat interventia in forta

Autor:

Dupa incidentele aparute la mitingul de vineri, din zona Palatului Victoria, sediul Guvernului, Jandarmeria Romana a iesit cu lamuriri cu privire la interventia fortelor din teren apartinand acestei institutii.

 

jandarm Explicatii de la Jandarmerie. Cine a aprobat interventia in fortaIntre altele, s-a anuntat, prin vocea lui Marius Militaru, responsabil cu Comunicarea, faptul ca Jandarmeria anuntase inca de joi – cand a fost o conferinta de presa pe tema manifestatiei din Piata Victoriei – ca “autoritatile nu vor tolera astfel de atitudini si nu vor sta impasibile in fata unor astfel de manifestari care sfideaza legea”.

Totodata, s-a precizat ca Jandarmeria si-a adaptat dispozitivul sa poata intervini “gradual”, “proportional cu nivelul violentelor manifestate” si ca dispozitivele adaptate la mitingul de vineri seara “au fost eminamente defensive, au fost actiuni reactive in momentul in care fortele de ordine au fost atacate”.

Mai mult, Militaru a adus in discutie un alt aspect legat de cele intamplate la protestul e vineri. “Majoritatea televiziunilor au surprins in direct imagini cu acel grup de persoane, care, in jurul orei 15, a incercat sa patrunda in sediul Guvernului. Asadar, interventia Jandarmeriei a fost pe deplin justificata. Este evident pentru toata lumea ca blocarea brusca a circulatiei – cand numarul de oameni nu era atat de mare incat sa impuna largirea perimetrului pentru desfasurarea protestului, urmata de incercarea de rupere a cordonului de jandarmi, in repetate randuri, a fost o actiune premeditata. Tot ce a urmat ulterior sustine aceasta afirmatie”.

Tot Militaru a anuntat ca Jandarmeria a primit aprobare sa intervina in forta la ora 23.11, prin ordin de interventie semnat de prefectul Capitalei. Moment din care, pana in jurul orei 02, s-au luat masuri pentru evacuarea zonei.


3 comentarii to Explicatii de la Jandarmerie. Cine a aprobat interventia in forta

  1. JUSTITIABILUL

    LA intervenţia EXTREM DE abuziva a JANDARMERIEI la protestul din Piaţa Victoriei in urma careia au fost victime si pagube insemnate TREBUIE SA SE AUTOSESIZEZE PARCHETUL MILITAR SI AVOCATUL POPORULUI. VICTIMILE SI NU NUMAI ELE TREBUIE DE ASEMENEA SA DEPUNA PLANGERI PENALE LA PARCHETUL GENERAL.

  2. livia

    De ce trebuie sa se justifice Jandarmeria? Inteleg ca prin alte tari (dar asta nu se vede de cei care vor o “tara ca afara”), interventia fortelor de ordine este mult mai prompta si in cazul unor participanti mai putini. Asa ca…..La noi s-a impamantenit ideea ca legea nu trebuie respectata. Ei, poate a venit timpul sa intelegem ca buna, rea, legea trebuie respectata, ad literam, de toti.

  3. Laura Croitoru

    Vezi cum intervin forțele de ordine in Germania,Franța și după aceea cataloghează-o ca extrem de abuziva.Dar scopul scuza mijloacele,trebuie dat jos guvernul cu forța,ca la Colectiv,ca așa vor unii sa pună mâna pe țara.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!