Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Expert militar francez:  ”Jandarmii au actionat corect in 10 august”

Expert militar francez:  ”Jandarmii au actionat corect in 10 august”

Autor:

Generalul maior in rezerva Bertrand Cavallier, fost cadru al Jandarmeriei Nationale Franceze, a vorbit intr-un interviu despre interventia autoritatilor romane la manifestatia “atipica” ce a avut loc la Bucuresti in 10 august. Generalul a sustinut ca autoritatile au actionat corect tinand cont ca a fost o situatie ”atipica” pentru ca Jandarmeria nu fusese informata de SRI cu privire la existenta unor manifestanti violenti. Mai mult, acesta sustine ca dotarile celor din Jandarmeria romana sunt mult mai slabe decat ale jandarmilor din UE.

 

piata jandarmerie Expert militar francez:  ”Jandarmii au actionat corect in 10 august”Generalul maior in rezerva Bertrand Cavallier este expert in domeniul asigurarii si restabilirii ordinii publice, recunoscut la nivel european, si un cunoscator al sistemului de ordine publica. ”Manifestatia aceasta a fost atipica”, a spus Bertrand Cavallier in interviu despre protestul din 10 august. El a prezentat si  modul de actiune al jandarmilor francezi: „Tehnologia ne permite sa ii indentificam pe cei violenti. Avertizam si ii somam pe cei care sunt violenti sa paraseasca zona, iar daca nu se intampla, dispersam multimea prin combinarea deplasarii jandarmilor cu utilizarea gazelor, pentru a alunga in special elementele violente.” Bertrand Cavallier a povestit ca la unul dintre protestele din Franta unul dintre protestatori a murit din cauza gazelor lacrimogene folosite de jandarmiide la Sena. Audiat de Comisia Parlamentara, generalul a spus ca: ”au fost facuta o ancheta administrativa si una penala pe acest subiect. Ancheta penala s-a terminat cu neinceperea urmaririi, s-a considerat ca nu exista o fapta in sarcina unui jandarm”.

S-a actionat corect si coerent

piata victoriei Expert militar francez:  ”Jandarmii au actionat corect in 10 august”Legat de protestul din 10 august de la Bucuresti, acesta a sustinut ca este un aspect pozitiv faptul ca jandarmii au reusit sa protejeze sediul din fata Guvernului, ca au evacuat zone cand situatia a impus-o si ca in principiu s-a actionat corect, ”ca la carte”. ”Din experienta, cred ca a fost o actiune care s-a desfasurat corect si coerent. A fost foarte dificil. Oricine s-ar pune in situatia de a comanda o actiune de acest gen isi va da seama ca este foarte complicat de ales calea cea mai buna”, a spus generalul. Bertrand Cavallier a adaugat: ” cred ca Jandarmeria Romana a adoptat o schema clasica – a pastrat sistemul static mult. Aceasta modalitate este foarte intalnita in Europa de astazi”. Intrebat ce se intimpla daca un jandamr este lovit sau atacat, generalul a spus ca, in Franta, legea a fost modifcata astfel ca ”in cazul violentelor fata de un jandarm sau politist sau cand nu mai putem apara obiectivul respectiv se poate folosi forta si toate mijloacele din dotare, respectand proportiile amenintarii”, a concluzionat Bertrand Cavallier.


5 comentarii to Expert militar francez:  ”Jandarmii au actionat corect in 10 august”

 1. CETATEANU

  GRESELILE bosorogului in rezerva Bertrand Cavallier in evaluarea situatiei si a jandarmilor cu exces de zel este ca nu s-a actionat NICIDECUM asupra manifestantilor violenti, ci CU MARE VIOLENTA SI URA asupra trecatorilor aflati la distanta mare de cladirea Guvernului, A FEMEILOR, A REPORTERILOR ETC.
  100% CEI VIOLENTI ERAU OAMENI PROVOCATORI DIRIJATI DE CATRE JANDARMUL COSTUMAT IN ALB DIN TIMPUL MANIFESTATIEI……

 2. EMIGRANTUL

  Trei evenimente IMPORTANTE ale „Mitingului diasporei” din 10 august: „Femeia în cărucior”, „Operaţiunea Springtime” şi „Episodul jandarmeriţei” ARATA ATITUDINEA PERVERSA A INSTITUTIILOR STATULUI CICA DE “DREPT” poate de NEDREPTI.

  https://www.cotidianul.ro/episodul-i-ciudata-femeia-in-carucior-care-nu-a-mai-cazut-ci-s-a-aruncat-pe-jos/

 3. Au tras linie si au zis-Pe aici nu se trece!

  Dacă un expert militar spune ca “S-a actionat corect” atunci cine suntem noi să-l contrazicem? Probabil ca am fost “spumos” cand am zis ca trebuiau sa fie mai barbati, dar eu nu ma pricep decat la arta razboiilui.

  • PRICEPUTU

   PT imbroboditi sau legati la ochi ….EXPERTII… IN ORICE DOMENIU TREBUIE VERIFICATI NU NUMAI MINTAL, PSIHIATRIC, etc CI SI SECURISTIC….

 4. PIRATU

  PT imbroboditi sau legati la ochi ….EXPERTII… IN ORICE DOMENIU TREBUIE VERIFICATI NU NUMAI MINTAL, PSIHIATRIC, etc CI SI SECURISTIC….


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!