AcasăNewsExista o legatura intre cutremurul din Vrancea si cele din Galati? Ce...

Exista o legatura intre cutremurul din Vrancea si cele din Galati? Ce spune directorul INFP!

Are vreo legatura cutremurul care s-a produs duminica dimineata, in Vrancea, cu cele inregistrate in ultimele zile in Galati? Directorul stiintific al Institutului National de Fizica a Pamantului (INFP), Mircea Radulian, a facut o serie de precizari in acest sens.

Dupa ce zona Vrancea a fost zgaltaita serios, duminica dimineata, de un seism de 5.5 grade pe scara Richter, resimtit puternic si in Capitala, foarte multi au fost cei care s-au intrebat daca exista vreo legatura intre cutremurul considerat cel mai puternic produs in zona amintita, din 2009 incoace, si sirul de miscari telurice care au semanat groaza in sufletele locuitorilor Galatiului, in special in randul celor din localitatea Izvoarele.

Radulian a explicat, pentru Romania TV, ca specialistii ar trebui sa faca cercetari pentru a stabili daca sesimul de duminica dimineata, din Vrancea, are vreo conexiune cu cele din Galati, data fiind coincidenta producerii lor. „Cutremurul din Vrancea nu are legatura cu cele doua seisme din aceasta dimineata de la Galati. Problema ar fi daca activitatea din Vrancea nu ar putea fi cumva legata de ceea ce s-a intamplat la Galati, la toata secventa. Nu ne-am fi asteptat sa existe o legatura prea mare intre ce se intampla in Vrancea si ce se intampla la Galati, insa, avand in vedere coincidenta – a fost si acea pauza de cutremure in Vrancea care a coincis cu activitatea de la Galati, a venit si acest cutremur important exact acum. Eu, personal, cred ca ar trebui sa studiem acest lucru. Este o problema complicata – problema cuplajului a ce se intampla la adancime in Vrancea si ce se intampla in fata arcului carpatic, nu doar la Galati. S-ar putea sa existe conexiuni mai mari. Cu siguranta vom demara cercetari, pentru ca suntem asaltati de date”, a precizat seful INFP.

Duminica dimineata, la ora 04.37, in Capitala s-a resimtit destul de puternic un seism produs in zona Vrancea si urmat, cateva ore mai tarziu, de o replica cu magnitudinea de 2,7 grade pe scara Richter. Totodata, la primele ore ale acestei zile, un nou seism s-a produs la Galati – este vorba de o miscare telurica de suprafata, de o intensitate mica -2, 8 grade pe scara Richter.

Citeste si:  Cutremur puternic in Vrancea

Nou cutremur, duminica, la Galati!

Sursa foto: b1.ro

281 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger