AcasăNewsExclusiv! Unul dintre ofiterii aflati la comanda Armatei Siriene Libere arunca bomba:...

Exclusiv! Unul dintre ofiterii aflati la comanda Armatei Siriene Libere arunca bomba: „Marea ofensiva in Siria va incepe curand!”

Soldatii ASL nu sunt prea bine echipati, dar sunt increzatori in victoria lor

Un ofiter superior din Armata Siriana Libera (ASL) vorbeste, in exclusivitate, despre desfasurarea conflictului din Siria, prin intermediul lui Mahrous Alsoud, fost colonel in armata regimului.

Situatia din Siria este pe punctul de a avea o cotitura majora, atat ASL, cat si armata lui Bashar,  pregatindu-se de o ofensiva majora.

Armata regimului nici n-a mai facut recrutari

Soldatii ASL nu sunt prea bine echipati, dar sunt increzatori in victoria lor

Serviciile secrete occidentale tot anunta „o ofensiva finala” a brigazilor mobile ale armatei siriene, brigazi echipate de Rusia si Iran, impotriva „teroristilor”, si, „colateral”, a rebelilor. Este Armata Siriana Libera pregatita pentru o asemenea ofensiva? „Ofensiva va fi a noastra, nu a armatei lui Bashar”, precizeaza ofiterul. „De mult timp, armata lui Bashar nu a mai facut recrutari, multi oameni loiali lui au fost ucisi, iar regimul se degradeaza incet si sigur. Nu sunt deloc incredintat ca armata lui Bashar mai poate porni vreo ofensiva, din moment ce pierde teren zi de zi si nu se mai intoarce in zonele in care a pierdut controlul. Din rapoartele noastre reiese ca bazele armatei siriene din nord nici nu au mai fost aprovizionate cu armament.” Cine formeaza frontul Al Nusra, cel trecut de americani pe lista organizatiilor teroriste, impotriva caruia declara Bashar ca porneste ofensiva? „Sunt luptatori straini, jihadisti, putini la numar, dar foarte eficienti. Sunt in spatele multor operatiuni de rasunet impotriva regimului lui Bashar. La renumele de teroristi a lucrat insa mult si armata lui Bashar, ca sa aiba motiv de actiune in forta asupra rebelilor.”

Sirienii cred ca SUA il sprijina pe Bashar

Are ASL suficiente arme pentru o ofensiva majora, acum cand Arabia Saudita si Qatarul si-au diminuat aprovizionarea cu armament pentru fortele anti-Bashar? „Armata noastra nu este foarte bine echipata, dar are forta dreptatii si pana acum s-a opus cu succes armatei regimului. Devenim tot mai buni in fiecare zi. Dupa cum vedeti, de doi ani, armata lui Bashar tot pierde si ati auzit ce a spus si premierul rus, Medvedev, ca sansele lui Bashar de a mentine puterea se diminueaza pe zi ce trece. Da, aprovizionarea cu armament a ASL este ingreunata din cauza dezinformarii, a comploturilor, dar Bashar isi pierde orice credibilitate. Insa eram pregatiti pentru asta. Va spun cu certitudine ca noi suntem cei care vom porni ofensiva, sa curatam zona Idlib.” Au intalnit soldatii ASL trupe speciale rusesti sau iraniene in teatrele de operatiuni? „Niciun raport despre prezenta soldatilor rusi, dar o gramada despre prezenta iranienilor.” Ce parere au despre retragerea flotei americane din apele Siriei? „Cei mai multi sirieni cred ca SUA il sprijina pe Bashar.”

Israelul anunta un atac preventiv in Siria

Israelul ia in considerare un atac preventiv asupra depozitelor de arme chimice ale armatei regimului lui Bashar, de teama ca acestea sa nu ajunga in mainile organizatiei libaneze Hezbollah sau ale altor organizatii care au legatura cu Al Qaida. Rapoarte israeliene arata ca deja o parte dintre acestea, cu ajutorul Iranului, au ajuns in sudul Libanului. Israelul a desfasurat sistemul antiracheta Iron Dome in Haifa, pentru a face fata unui eventual atac cu arme chimice dinspre Liban sau Siria.

author avatar
Adina Mutar
932 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger