AcasăNewsExclusiv! Cum a ajuns “Evenimentul Zilei” de la Bobby Paunescu la Elena...

Exclusiv! Cum a ajuns “Evenimentul Zilei” de la Bobby Paunescu la Elena Udrea

“National” a aflat amanunte incendiare din dosarul “Creanta”, intregindu-se astfel puzzle-ul prin care Elena Udrea a ajuns sa detina “Evenimentul Zilei”. Omul de afaceri imprumutat de “baiatul destept” din energie Bogdan Buzaianu este nimeni altul decat Bobby Paunescu, care a garantat “ajutorul” de 900.000 de euro cu 90 la suta din actiunile detinute la ziarul condus acum de Dan Andronic.

Bobby Paunescu, Bogdan Buzaianu, Radu Budeanu, Dinu Pescariu si Elena Udrea sunt personajele principale ale afacerii “Creanta Evenimentul Zilei”

Ultimul personaj agatat de latul DNA in aceasta increngatura este Radu Budeanu care, in urma audierilor de miercuri seara, a fost pus sub control judiciar pe o cautiune de doua milioane de lei. Fondatorul Cancan este considerat de anchetatori intermediarul spagii de 3,8 milioane de dolari pe care ar fi primit-o Elena Udrea de la controversatul afacerit Bogdan Buzaianu. Tot el, sustine DNA, i-a inlesnit fostului ministru si preluarea unei creante de 900.000 de euro pe care una din firmele controlate de Buzaianu o detinea ca urmare a unui imprumut garantat cu pachetul de 90% din actiunile la o societate comerciala cu activitate in mass-media.

Tranzactie fara stirea lui Buzaianu

Bogdan Buzaianu

Din toata aceasta poveste intortocheata lipsea misteriosul personaj care a fost imprumutat de Bogdan Buzaianu si care, printr-un cumul de imprejurari penale, potrivit anchetatorilor, a facut-o pe Elena Udrea patroana la “Evenimentul Zilei”. “National” a aflat ca omul de afaceri caruia ii ardea buzunarul a fost Bobby Paunescu. Acesta a fost imprumutat de Bogdan Buzaianu cu cei 900.000 de euro, garantand acest “gest” cu 90 la suta din actiunile pe care le detinea la “Evenimentul Zilei” si “Capital”. Mai departe, pentru a continua sa cumpere energie ieftina de la Hidroelectrica, Buzaianu o “manjeste” pe Udrea cu 3,8 milioane de dolari si creanta de 900.000 de euro pe care o detinea. Cum Elena Udrea a vrut sa ascunda ca este beneficiarul real al creantei, ii cere lui Radu Budeanu sa-i faciliteze incheierea unui contract de novatie cu schimbare de creditor, intre firma Grammotehniki a lui Buzaianu si o alta societate recomandata de fostul ministru al Dezvoltarii, respectiv Barringwood Investment a lui Dinu Pescariu.

Radu Budeanu

Lucru care s-a si intamplat, firma lui Pescariu preluand actiunile de la “Evenimentul Zilei”, acesta achitand cei 900.000 de euro pentru creanta: 400.000 de euro cash si 500.000 de euro prin virament bancar. Insa, potrivit surselor “National”, afacerea s-a facut fara stirea lui Buzaianu, magnatul solicitand returnarea banilor printr-o somatie, prin intermediul avocatului Mugurel Filipescu, dupa ce “Evenimentul Zilei” intrase pe mana Elenei Udrea. Oare din acest motiv demersurile lui Buzaianu au ramas doar la stadiul de somatie?

Tiriac i-ar plati cautiunea lui Budeanu

Dinu Pescariu

Procurorii considera ca artizanul acestei tranzactii este Radu Budeanu, acesta fiind cercetat acum pentru trafic de influenta si spalare de bani si este pus sub control judiciar, pentru o cautiune de doua milioane de lei. In acest sens, se pare ca in ajutor i-ar fi sarit chiar Ion Tiriac, cel care a pus umarul la formarea noului Guvern de “tehnocrati” sperand ca nu va fi atins in ancheta EADS. Stiuta fiind relatia foarte apropiata dintre Radu Budeanu cu Ion Tiriac si fiul acestuia, miliardarul este dispus sa-i achite el cautiunea fondatorului Cancan.

Udrea pune la bataie Baile Boghis pentru cautiunea de cinci milioane de lei

Elena Udrea

DNA a anuntat, ieri, ca Elena Udrea a pus la bataie Baile Boghis pentru a putea achita cautiunea de 5 milioane de lei in dosarul in care este acuzata ca a luat mita de la omul de afaceri Bogdan Buzaianu. Procurorii au admis cererea Elenei Udrea de instituire a unei garantii reale imobiliare asupra imobilelor SC Bai Boghis SRL (doua terenuri avand suprafete de 67.258 m.p., respectiv de 15.917 m.p. si constructiile aferente) pentru constituirea cautiunii si au dispus masurii asiguratorii constand in indisponibilizarea bunurilor imobile ale S.C. Bai Boghis S.R.L., bunuri in valoare de 5.000.000 lei.

author avatar
Andrei Coman
3.392 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger