AcasăNewsEx-ministrul Catalin Predoiu n-a trecut in declaratia de avere banii de la...

Ex-ministrul Catalin Predoiu n-a trecut in declaratia de avere banii de la Sima

Radu Dimofte, Puiu Popoviciu, Andreea Raicu, Irina Schrotter, fostul ministru de Finante Daniel Daianu si fostul ministru al Justitiei Catalin Predoiu apar pe lista brokerului fugar. Culmea, desi era obligat sa mentioneze in declaratia de avere faptul ca a facut bani din speculatii la bursa, Catalin Predoiu a omis acest lucru.

Fostul ministru al Justitiei a omis sa mentioneze in declaratia de avere cati bani a investit si cat a castigat de pe urma lui Sima

In declaratiile de avere de anul trecut si in cea din 2010 Predoiu a mentionat ca a avut niste venituri din speculatii, insa nu la bursa, ci pe piata monetara, prin vanzare de valuta.

In declaratiile de avere figureaza doar niste schimburi valutare

Mai exact, el sustine ca in 2010, a obtinut venituri de 131.174 dolari in urma unui schimb valutar, iar anul trecut, pe 14 iunie, a obtinut 78.917 dolari printr-o tranzactie asemanatoare. In mod bizar, desi Predoiu apare pe lista lui Cristian Sima, ca beneficiar al tranzactiilor la bursa, in declaratia sa de avere nu figureaza in ultimii ani niciun asemenea venit.

De asemenea, Predoiu nu a precizat nici la rubrica „Active financiare” faptul ca a plasat bani la bursa lui Sima, acolo fiind mentionate doar opt conturi deschise la trei institutii bancare: cinci la Raiffeisen, doua la BRD si unul la ING, cel mai consistent fiind unul de 200.000 de euro.

Partener de afaceri cu tata-socru

Sima a sustinut ca Predoiu l-a dus la o intalnire cu Viorel Hrebenciuc, pentru a-i cere acestuia ajutorul insa deputatul a negat vehement ca ar fi avut o intalnire de afaceri cu brokerul, sustinand ca s-au vazut la o cafea si au discutat doar lucruri banale. „Am cerut ajutorul lui Catalin Predoiu (singurul politician roman pe care-l cunosc de o cinste impecabila, singurul care a intrat in politica bogat si a iesit sarac, singurul patriot din politica romaneasca). Catalin m-a dus la Viorel Hrebenciuc”, a declarat Sima pentru soviani.com. Faptul ca Sima are numai cuvinte de lauda la adresa fostului ministru al Justitiei este de inteles, daca tinem cont de faptul ca brokerul escroc a fost partener de afaceri cu socrul lui Predoiu, avocatul Calin Zamfirescu. Fugarul si avocatul Zamfirescu au fost asociati la SC Romfelt Real Estate SA, un dezvoltator imobiliar care a ridicat un complex rezidential in zona Doamna Ghica.

Nereguli grave amendate cu 1.500 de lei

Jurnalistii „National” au descoperit ca CNVM a descoperit nereguli grave la SSIF WBS Romania SA inca de anul trecut, insa a preferat sa aplice doar o sanctiune de 1.500 de lei. Printre neregulile gasite de reprezentantii CNVM (care in prezent efectueaza o ampla ancheta la WBS) se numara: tranzactii frauduloase in numele unor clienti, folosirea banilor din conturile unor clienti pentru acoperirea unor „gauri” din conturile altora, lipsa de transparenta in privinta clientilor care detineau functii publice si incalcarea normelor referitoarea la prevenirea si combaterea spalarii banilor. Pentru toate acestea, Dan Constantin Vatamanu, sef si reprezentant al Compartimentului de control intern al SSIF WBS Romania SA, a primit o amenda de 330 de euro.

author avatar
Narcis Voica
990 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger