AcasăNewsEvreii ortodocsi, loviti de rujeola

Evreii ortodocsi, loviti de rujeola

Reticenti la noile tehnologii, evreii ortodocsi cad victime propagandistilor anti-vaccin

La sfarsitul saptamanii trecute, 27 de cazuri de rujeola au fost confirmate in cartierele Williamsburg si Borough Park din New York iar 55 in cartierul Rockland County.

Reticenti la noile tehnologii evreii ortodocsi cad victime propagandistilor anti vaccin

Particularitatea acestei epidemii este ca ii priveste pe membrii comunitatii evreilor ortodocsi, toti nevaccinati, in special copii. O alta epidemie de rujeola in aceasta comunitate a mai avut loc in 2011. Autoritatile sanitare au intrat in alerta, mai ales ca religia iudaica nu interzice vaccinurile. Dimpotriva, Uniunea ortodoxa si Consiliul rabinic al Americii (cea mai mare organizatie a evreilor ortodocsi din lume) i-au incitat puternic pe evreii ortodocsi sa se vaccineze impotriva rujeolei. Ulterior, motivele acestei sub-vaccinari au fost gasite in alta parte: propagandistii anti-vaccin care i-au bombardat pe evrei cu false informatii, mai ales un grup din Brooklyn denumit PEACH care a distribuit prin case o brosura in sprijinul teoriei potrivit careia vaccinul ar cauza autism. Brosura se bazeaza pe citate din partea rabinilor care sustin aceasta teorie. Comunitati precum cele ale evreilor , mai ales cele ale evreilor ortodocsi, sunt terenuri propice pentru propagandele anti vaccin. Evreii ortodocsi reprezinta un grup restrans iar membrii sai intretin relatii puternice: merg la scoala impreuna, se roaga impreuna, traiesc impreuna, toate acestea favorizand propagarea maladiilor, chiar daca cei nevaccinati sunt minoritari. In plus, traind auster, marginal ,dupa reguli stricte si fiind reticenti la tehnologie, informatiile le parvin greu celor care vorbesc idis si care nu au televizor.

author avatar
Tudor Borcea
1.140 afisari

2 COMENTARII

  1. Daca sunt nu sunt mulți sunt o mana și e o organizație f secreta. Nu cred ca sunt în America. Sa fii evreu ortodox înseamnă să fii cel mai aproape de învățămintele Sf. Apostol Ștefan. Singurul care a încercat sa facă prozeliți în cetatea lui David?. Însă a fost ucis cu pietre. Restul apostolilor au fugit mâncând pământul sau au stat ascunși pana la cinzacime. În Israelul de azi doar pelerinii cred în Hristos✝️. Mi-e greu sa cred ca poate exista ceva mai vechi ca ortodoxia urmata de catolicism și care sa aparțină pământului sfânt ba si cu ramificații americane…

  2. Dacă ai rabin e clar ca nu e ortodox. Rabin înseamnă învățator. În ortodoxie sunt preoți. Preotul e un ucenic de Apostol ce are ca menirea slujirea invățăturii hristice.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger