AcasăOldZiua Nationala a Romaniei. 97 de ani de la Marea Unire

Ziua Nationala a Romaniei. 97 de ani de la Marea Unire

Cu mic, cu mare, romanii se bucura si sarbatoresc, marti, 97 de la Marea Unire. Pe langa Capitala, la Alba Iulia si in marile orase ale tarii vor avea loc evenimente, ceremonii religioase si artistice, toate menite sa marcheze Ziua Nationala a Romaniei.

La parada militara din Capitala vor fi prezenti seful statului, premierul, dar si alti inalti oficiali. Trebuie amintit ca, pentru al doilea an consecutiv, traditionalul ceremonial din Bucuresti va avea loc in Piata Constitutiei, avand in vedere ca Arcul de Triumf este in restaurare. Astfel ca efectivele Ministerului de Interne, al Apararii si al altor institutii esentiale ale statului  din domeniul apararii nu vor defila pe Bulevardul Kiseleff, ci in Piata Constitutiei.

Va amintim ca parada militara – care va incepe la ora 11 – impune anumite restrictii in Capitala, dar si ca acesta nu este singura ceremonie menita sa marcheze Ziua Nationala ce se desfasoara, marti, in Bucuresti. ca si in anii trecuti, oficialii depun flori la monumentul Ostasului Necunoscut, din Pacrul Carol I din Capitala, im semn de respect pentru cei care au pierit pe campurile de lupta, pentru apararea tarii si a neamului.

author avatar
Cristina Stefan
131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger