Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Eveniment » Ziua in care Marea Britanie incepe oficial procedura de retragere din UE

Ziua in care Marea Britanie incepe oficial procedura de retragere din UE

Autor:

Data de 29 martie este una extrem de importanta atat pentru istoria Marii Britanii, cat si pentru parcursul Uniunii Europene. Se face primul pas oficial din cadrul Brexit.

 

semneaza 1 667x500 Ziua in care Marea Britanie incepe oficial procedura de retragere din UEDupa ce Theresa May a semnat scrisoarea care va declansa, oficial, procesul de despartire a Marii Britanii de marea familie europeana, dupa 44 de ani de convietuire, urmeaza ca documentul sa ii fie inmanat presedintelui Consiliului European.

Inscrisul prin care Marea Britanie solicita activarea Articolului 50 din Tratatul de la Lisabona – adus de ambasadorul britanic la UE, Tim Barrow – va ajunge la presedintele Donald Tusk.

Urmeaza apoi sa fie parcursi si alti pasi implicati de decizia manifestata vara trecuta de catre britanicii care au mers la urne, in cadrul referendumului pe tema unei eventuale parasiri a UE. Si anume toate statele membre ale familiei europene vor primi aceasta scrisoare semnata de oficialul londonez, urmand sa inceapa negocierile prolejuite de iesirea Regatului Unit din cadrul Uniunii.

sursa foto: twitter/Number10gov    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!