AcasăOldZegrean, dupa motivarea CCR: "Nimeni nu scapa datorita acestei decizii!"

Zegrean, dupa motivarea CCR: „Nimeni nu scapa datorita acestei decizii!”

In conditiile in care motivarea deciziei in privinta interceptarilor facute de SRI a iscat ample comenrarii si a dus, totodata, la o serie de anunturi facute din directia DNA-ului, dar si a DIICOT-ului, in privinta necesitatii suplimentarii fondurilor si a personalului, in vederea organizarii unor serivii tehnice proprii, presedintele Curtii Consitutionale a comentat in privinta hotararii forului pe care il conduce.

La o zi de la aflarea motivarii deciziei pe care Curtea a luat-o in sedinta din 16 februarie, hotarare conform careia SRI-ul nu mai poate face interceptari in dosare, cu exceptia situatiilor ce tin de siguranta nationala, pentru ca nu e organ de cercetare penala, presedintele Curtii Consitutionale, judecatorul Zegrean, a afirmat ca hotararea nu ii scapa de pedepse pe cei care au savarsit fapte penale.

Magistratul si-a sustinut opinia prin faptul ca in niciun dosar nu se bazeaza exclusiv pe astfel de interceptari, ci si pe alte probe. „Nimeni nu scapa datorita acestei decizii, pentru ca urmarirea penala s-a facut si cand nu se faceau interceptari, urmarirea penala s-a facut dintotdeauna.(…) cred ca nimeni nu a fost condamnat doar pe o inregistrare. Daca inregistrarea nu este sustinuta de probe, nu poate nimeni sa fie condamnat”, a precizat, in aceasta dimineata, seful CCR.

122 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger