AcasăOldViiturile au luat doua vieti. Sute de oameni, salvati din zonele afectate...

Viiturile au luat doua vieti. Sute de oameni, salvati din zonele afectate de inundatii

E greu de imaginat ce poate fi in sufletele locuitorilor zonelor din cele sapte judete grav afectate de inundatiile din ultimele ore. Din pacate, doi oameni au pierit inecati, din cate anunta autoritatile.

Apele au iesit din matca si au acoperit totul in cale- curti, culturi, case si au acoperit drumuri si cai de acces. Afectate au fost 89 de localitati din judetele Bacau, Covasna, Galati, Harghita, Neamt, Suceava si Vrancea, din cate anunta MAI. In ajutorul oamenilor au intervenit structuri ale ministerului amintit, cu peste 4.500 de pompieri, jandarmi si politisti care au evacuat preventiv si au salvat 300 de oameni – copii si adulti- in ultimele 24 de ore.

Din nefericire, a fost si doua situatie in care eforturile salvatorilor au fost zadarnice- in localitatea Livezi, unde un barbat a fost gasit inecat in urma viiturilor. De asemenea, o alta persoana a fost surprinsa de viitura in Ruginesti, Vrancea.

De asemenea, s-a anuntat ca au fost evacuate persoane de pe raza unor localitati din judetele Neamt, Vrancea si Galati. Nu in ultimul rand, pe langa faptul ca sunt multe gospodarii inundate, dar si situatii in care drumurile de acces sunt sub apa, exista si localitati care au ramas fara curent electric, urmare a acestei situatii.

author avatar
Cristina Stefan
139 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger