AcasăOldVictor Atanasie Stanculescu, fostul ministru al Apararii, la Parchetul General

Victor Atanasie Stanculescu, fostul ministru al Apararii, la Parchetul General

Cu foarte putine minute inainte de ora 14, si fostul ministru al Apararii, din anul 1990, a trecut pragul Parchetului General, fiind al treilea nume cunoscut care soseste, miercuri, la aceasta instanta, in contextul chemarii la audieri a mai multor persoane in dosarul Mineriadei, redeschis in primavara acestui an.

UPDATE 14.23 – Stanculescu a parasit sediul PICCJ dupa nici o jumatate de ora de la sosire. Intrebat daca i s-a adus, eventual, la cunostinta faptul ca ar fi urmarit penal, Stanculescu a raspuns de mai multe ori ca nu. „Atata mi-a spus ca s-a redeschis (dosarul-n.r)”, a precizat fostul ministru, spunand ca nu stie nici cine a chemat minerii in iunie 1990.

Totodata, fostul membru al guvernului a declarat ca „se poate orice”, in momentul in care a fost intrebat daca se teme ca ar putea ajunge din nou in detentie.

Va reamintim ca Atanasie Stanculescu a fost condamnat, pentru evenimentele din decembrie ’89, de la Timisoara, si a facut circa cinci ani de inchisoare.

La discutiile cu procurorii, Stanculescu a venit insotit de avocat. Prezenta lui survine chemarii la audieri a fostului sef al statului, din anul incare s-au desfasurat evenimentele din iunie ’90, Ion Iliescu, precum si a lui Virgil Magureanu, cel dintai sef al Serviciului Roman de Informatii.

Va reamintim ca, la scurta vreme de la plecarea acestora de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, s-a aflat, potrivit televiziunilor de stiri, ca procurorii au decis inceperea urmaririi penale pe numele celor doi, ambii fiind suspectati de infractiuni contra umanitatii.

In timp ce fostul lider de la Cotroceni a refuzat sa stea de vorba cu presa, atat la intrare, cat si la iesirea de la PICCJ, Magureanu a oferit cateva precizari. „Este benefic ca s-au reluat cercetarile (… ) pentru ca sa se reconstituie, conform adevarului, toate cate s-au intamplat”, a declarat Magureanu, adaugand ca nu este singurul care poate contribui la lamurirea a ceea ce s-a intamplat in privinta evenimentelor din ’90. „Vom da declaratii in legatura cu toate cate s-au intamplat si cu raspunderile fiecaruia dupa incheierea tuturor cercetarilor”, a conchis acesta.

204 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger