AcasăOldVicepresedintele suspendat al CJ Prahova, deferit instantei

Vicepresedintele suspendat al CJ Prahova, deferit instantei

La trei saptamani de cand a fost arestat preventiv si la exact o saptamana de cand a aflat ca a fost suspendat din functia de vicepresedinte al Consiliului Judetan (CJ) Prahova, urmare a faptului ca este privat de libertate, Radu Ionescu a mai primit o veste importanta pentru viitorul sau, de aceasta data tot de la anchetatorii in vizorul carora a intrat.

Si anume fostul numar doi in cadrul CJ Prahova a aflat ca anchetatorii anticoruptie, care il acuza de luare de mita, au decis sa ii trimita dosarul in instanta, urmand ca aceatsa cauza sa fie judecata de catre magistratii Tribunalului Prahova.

Din cate au anuntat procurorii anticoruptie, Ionescu a fost denuntat de doi afaceristi, in privinta unei masini pe care ar fi folosit-o gratuit politicianul, in schimbul unui „ajutor”.

Iata exact ce se mentioneaza in comunicatul DNA in privinta acuzatiilor pe care prococurorii i le aduc lui Ionescu:

„In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

La sfarsitul lunii octombrie 2006, inculpatul Ionescu Cezar Liviu Radu, in calitate de vicepresedinte al Consiliului Judetean Prahova, a pretins si primit de la doi oameni de afaceri (denuntatori in cauza) un autoturism marca Volkswagen Golf, in valoare de 22.347 euro, in scopul de a sprijini societatea unuia dintre acestia in derularea unor contracte de lucrari incheiate cu Consiliul Judetean Prahova si efectuarea la timp a platilor aferente.

Inculpatul a primit folosinta gratuita a autoturismului respectiv si ca recompensa pentru numirea si sustinerea unuia dintre cei doi oameni de afaceri in functia de presedinte in Consiliul de administratie al unei societati comerciale cu capital integral de stat.

Autoturismul a fost primit efectiv de catre inculpat la data de 01 februarie 2007 prin intermediul uneia dintre firme care, in perioada 22 decembrie 2006 – 11 mai 2009, a achitat ratele de leasing din sumele virate de societatea omului de afaceri ce derula contracte cu Consiliul Judetean Prahova, in baza unui contract fictiv incheiat intre cele doua societati, precum si celelalte cheltuieli aferente contractului de leasing si intretinere a masinii in valoare totala de 101.340,55 lei.

In cauza, s-a dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra unui bun imobil ce apartine inculpatului Ionescu Radu Cezar Liviu, pana la concurenta sumei de 101.340,55 lei”.

sursa foto: ph-online.ro

author avatar
Cristina Stefan
110 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger