AcasăOldVeste buna pentru veteranii de razboi, de ziua lor: le va fi...

Veste buna pentru veteranii de razboi, de ziua lor: le va fi dublata renta!

In ziua in care sunt cinstiti veteranii de razboi, premierul le-a transmis, pe langa un mesaj de recunostinta, si o veste cat se poate de buna.

Mai precis, a anuntat intentia Guvernului pe care il conduce de a adopta, in sedinta saptamanala a Executivului, care se desfasoara chiar la aceasta ora, decizia privind dublarea rentelor acestor eroi care au luptat pentru Romania.

Mai exact, in sedinta de Guvern din 29 aprilie ar urma sa fie adoptat proiectul de Ordonanta de Urgenta pentru modificarea si completarea Legii nr. 44/1994 privind veteranii de razboi, precum si unele drepturi ale invalizilor si vaduvelor de razboi si pentru modificarea Legii nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizatii si sporuri invalizilor, veteranilor si vaduvelor de razboi

Initiativa Executivului ar urma sa se concretizeze chiar de Ziua Veteranilor de Razboi, prilej cu care primul-ministru le-a transmis acestora din urma un mesaj public. „2015 este Anul Veteranilor de Razboi – va suntem recunoscatori pentru tot ce ati facut pentru tara! Sprijinul pentru militarii nostri nu trebuie sa se rezume la vorbe, ci se demonstreaza prin fapte!„, considera Ponta.

De altfel, nu doar seful Executivului si-a marturisit respectul pentru aacesti roi ai neamului, ci si liderul de la Cotroceni, care, prin intermediul unui comunicat, a transmis un gand adresat veteranilor de razboi, in ziua in care sunt cinstiti pentru sacrificiile lor. „Astazi, cu prilejul Zilei Veteranilor de Razboi, ii omagiem pe cei care au aparat neconditionat pamantul stramosesc al patriei, indiferent pe ce front au luptat. Acum, la ceas aniversar, se cuvine sa le aducem recunostinta noastra pentru tot ceea ce au facut in slujba poporului roman. (…) Acesti bravi ostasi ne-au invatat ca dragostea de tara nu se masoara in cuvinte, ci in fapte. Venerabili veterani, va multumim pentru sacrificiile pe care le-ati facut pentru tara. Ne-ati aratat ce inseamna cu adevarat patriotismul, onoarea, demnitatea si v-ati castigat un loc in paginile istoriei nationale. Romania va va purta vesnica recunostinta!”, se arata in mesajul semnat de Klaus Iohannis.

237 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger