AcasăOldVerdict in dosarul ICA: Dan Voiculescu, zece ani de inchisoare

Verdict in dosarul ICA: Dan Voiculescu, zece ani de inchisoare

Dan Voiculescu a fost condamnat, vineri, de Curtea de Apel Bucuresti, la zece ani de inchisoare cu executare si cinci ani de interzicerea unor drepturi civile, pentru acuzatia de spalare de bani. Gheorghe Mencinicopshi a primit o sentinta de opt ani de inchisoare, anunta Antena 3. De asemenea, magistratii CAB au decis condamnarea la sapte ani de inchisoare a fostului ministru al Comunicatiilor, Sorin Pantis.

UPDATE: De asemenea, magistratii CAB au decis condamnarea la opt ani de inchisoare cu executare si cinci ani de interzicerea unor drepturi civile in cazul lui Corneliu Popa, dar si sapte ani de detentie pentru Sorin Pantis, fostul ministru al Comunicatiilor. Sentinta in cazul lui Sandu Catalin este de sase ani de închisoare si interzicerea drepturilor civile timp de 5 ani, in timp ce Vlad Savulescu a primit o sentinta de sase ani de inchisoare. Conform Antena 3, au mai fost condamnati la inchisoare Constantin Baciu (patru ani), Pop Flavius (cinci ani). Pedepse au primit, insa cu suspendare, si Sin Gheorghe- patru ani, Alexandru petre, trei ani, Grigore Marinescu – trei ani si Ene Vica – trei ani.

Totodata, sursa amintita mentioneaza ca magistratii Curtii de apel Bucuresti au dispus, vineri, instituirea unui sechestru pe sediul Antena 3, situat pe strada Bucuresti-Ploiesti. De asemenea, s-a dispus confiscarea bunurilor mobile si imobile ale lui Dan Voiculescu.

–-

Completul Curtii de Apel Bucuresti a anuntat, vineri, decizia in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). Verdictul a fost citit, in sedinta publica, in jurul orei 14.

Dosarul „Telepatia” a fost judecat, incepand cu 1 iulie, de un complet de doi magistrati ai CAB format din Camelia Bogdan si Mihai Alexandru Mihalcea. In acest dosar, presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a fost trimis in judecata, alaturi de alte 12 persoane, printre care si fostul ministru al Comunicatiilor, Sorin Pantis, dar si profesorul Gheorghe Mencinicopshi, in decembrie 2008. Procurorii DNA il acuza pe Voiculescu de „folosirea influentei in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite si spalare de bani, ambele in forma continuata”.

Cititi si: Dan Voiculescu: Dosarele mele nu se vor prescrie, pentru ca eu nu vreau. Doresc judecata corecta si cu verdict

A fost desemnat noul complet care va judeca dosarul “Telepatia”

242 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger