AcasăOldVama Nadlac, blocata ca urmare a unei defectiuni/Ce varianta au la dispozitie...

Vama Nadlac, blocata ca urmare a unei defectiuni/Ce varianta au la dispozitie soferii!

Dupa ce zilele trecute s-a constatat ca in zona Vamii Nadlac aglomeratia a fost cuvantul de ordine, avand in vedere ca tot mai multi romani aflati in afara granitelor la lucru sau la studii revin in tara, pentru a petrece Sarbatorile, sau ies din tara pentru a face cumparaturi pentru Craciun, conducatorii auto primesc o alta veste care s-ar putea sa le puna serios la incercare rabdarea. De aceasta data, data punctul de trecere a frontierei Nadlac II a fost blocat, ca urmare a unei defectiuni la sistemul informatic.

Din cate se mentioneaza pe pagina oficiala de Facebook a Politiei de Frontiera, marti dimineata, la punctul de trecere a frontierei Nadlac I- Csanadpalota „a intervenit o defectiune tehnica la sistemul de transmitere a datelor”. Avand in vedere ca este o problema de ordin infomatic, specialistii IT au intervenit in zona, in incercarea de a repara cat mai curand posibil defectiunea tehnica.

E important de mentionat ca soferii care au drum in zona au la dispozitie, pana la remedierea problemei aparute, o alta ruta. „Persoanele ce urmau sa tranziteze acest punct de trecere a frontierei sunt indrumate spre P.T.F. Nadlac I – Nagylak, care se afla in apropiere, la aproximativ 5 km”, mentioneaza aceeasi sursa.

Ramane de vazut cand anume se va rezolva problema la punctul de trecere a frontierei Nadlac I- Csanadpalota. Deunazi, MAI anunta ca „in week-endul 19-20.12.2015, intr-un interval de 48 ore, frontiera romana a fost tranzitata de aproximativ 420.000 de persoane, din care 248.700 pe sensul de intrare in tara, cele mai tranzitate fiind punctele de trecere a frontierei din vestul tarii si cele aeroportuare”, dar si faptul ca printre „cele mai aglomerate au fost punctele de trecere de la frontiera comuna romano-ungara, unde au trecut granita, in 48 de ore, peste 243.000 persoane, din care 193.200 pe sensul de intrare in tara (…) De exemplu, cel mai aglomerat punct de trecere a fost P.T.F. Nadlac II unde, intr-un interval de 48 de ore, politistii de frontiera au verificat, pe sensul de intrare in Romania, 54.000 persoane si 16.000 mijloace de transport (fata de aproximativ 15.000 persoane si 5000 mijloace de transport, intr-o perioada normala)”.

Solutii pentru soferi

Un amanunt care le-ar putea fi de folos conducatorilor auto si reamintit, luni, de catre reprezentantii Politiei de Frontiera, inaintea aparitiei acestei probleme tehnice, dar pe fondul semnalarii cresterii fluxului de tranzitare a granitelor, faptul ca soferii pot folosi urmatoarele puncte de frontiera, in vederea evitarii aglomeratiei. „In conditiile in care, conform estimarilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria, Bulgaria si R Moldova, reamintim punctele de frontiera existente la aceste granite:

Pe frontiera romano-ungara:

•             pe raza jud. Timis: P.T.F. Cenad – Kiszombor;

•             pe raza jud. Arad: P.T.F. Nadlac – Nagylak

P.T.F. Nadlac II- Csanadpalota

P.T.F. Turnu – Batonnya;

P.T.F. Varsand – Gyula

•             pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta – Mehkerek;

P.T.F. Bors – Artand;

P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany;

P.T.F. Sacuieni – Letavertes

•             pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni – Vallaj;

P.T.F. Petea – Csengersima.

Pe frontiera romano-bulgara:

•             pe raza jud. Giurgiu: P.T.F. Giurgiu- Ruse;

•             pe raza jud. Constanta: P.T.F. Vama Veche;

P.T.F. Ostrov – Silistra;

P.T.F. Negru Voda-Kardam

•             pe raza jud. Dolj: P.T.F. Bechet-Orjahovo;

P.T.F. Calafat-Vidin.

Pe frontiera romano-moldoveana:

•             pe raza jud. Galati: P.T.F. Oancea-Cahul

P.T.F. Galati-Giurgiulesti

•             pe raza jud. Vaslui : P.T.F. Albita-Leuseni

•             pe raza jud. Iasi: P.T.F. Sculeni-Sculeni

•             pe raza jud. Botosani: P.T.F. Radauti – Prut-Lipcani

P.T.F. Stinca-Costesti”

sursa foto: facebook.com/politiadefrontieraromana

306 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger