AcasăOldValcov, adus si joi la DNA, pentru noi discutii cu procurorii

Valcov, adus si joi la DNA, pentru noi discutii cu procurorii

Darius Valcov a parasit, joi, pentru scurta vreme arestul preventiv, timp in care a fost adus la DNA, pentru o noua runda de discutii cu procurorii anticoruptie.

Aflat de exact o saptamana in Arestul Politiei Capitalei, dupa ce magistratii Instantei Supreme au admis, pe 2 aprilie, contestatia procurorilor DNA fata de masura arestului la domiciliu, dispusa initial in dosarul in care Valcov este acuzat de trafic de influenta, fostul ministru al Finantelor a fost adus, joi, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie.

Dupa cum s-a dovedit din intervalul petrecut de Darius Valcov in cladirea DNA, s-a dovedit ca discutia cu procurorii a fost mai scurta ca de obicei, avand in vedere ca fostul primar al Slatinei a stat doar cateva zeci de minute in sediul institutiei, inainte de a fi urcat in duba si dus din nou in Arestul Politiei Capitalei.

Va amintim ca, pe 2 aprilie, magistratii inaltei Curti au decis arestarea preventiva, pentru 23 de zile, a lui Valcov, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta. “Din materialul probator administrat in cauza a rezultat ca urmare a intelegerii cu omul de afaceri, suspectul Valcov Bogdan Darius a primit, in perioada 2010-2013, aproximativ 2 milioane de euro, o parte din aceasta suma fiind primita in mod direct, in numerar, iar suma de 2.480.000 lei a primit-o prin intermediul unor firme. Transferul sumelor a fost realizat cu sprijinul si prin intermediul unor persoane fata de care se desfasoara acte de urmarire penala, care au creat un circuit de documente financiar-contabile fictive pentru a disimula provenienta si destinatia reala a sumelor de bani”, au anuntat procurorii DNA intr-un comunicat.

74 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger