AcasăOldUnul dintre sustinatorii iesirii Marii Britanii din UE, discurs fulminant in PE

Unul dintre sustinatorii iesirii Marii Britanii din UE, discurs fulminant in PE

Departe de a-si ascunde satisfactia fata de rezultatul referendumului de joi, stiut fiind faptul ca a fost unul dintre sustinatorii ideii ca Marea Britanie sa iasa din marea familie europeana liderul ultranationalist a sustinut un discurs in care s-a dovedit cat se poate de vocal si, de ce nu, de sfidator.

Adresandu-se reprezentantilor Parlamentului European, Farage le-a spus nici mai mult, nici mai putin decat ca „la nivel de proiect politic” sunt in stare de ” negare”, la fel cum o asemenea atitudine ar manifesta, crede britanicul, si in cazul „prabusirii” monedei, respectiv a euro. „Ce s-a intamplat joia trecuta a avut efect seismic (…) Marea Britanie nu va fi ultimul stat membru care va parasit Uniunea Europeana”, a afirmat, intr-o nota profetica si in aplauzele salii, ultranationalistul britanic.

Pe de alta parte, presa din Regat noteaza, marti la pranz, faptul ca PE a cerut Marii Britanii – prin intermediul unei rezolutii- sa inceapa pe cat de repede posibil parcurgerea aspectelor formale privind iesirea din UE, prin activarea Articolului 50. Va reamintim ca in urma referendumului de joia trecuta, aproape 52% dintre britanici s-au pronuntat in favoarea iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana. In urma acestui rezultat, premierul Cameron -prezent azi la Bruxelles- a anuntat ca se va retrage din functie, pana in toamna.

sursa foto: captura video SkyNews

435 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger