AcasăOldUn turist s-a accidentat in muntii Fagaras. Elicopter SMURD trimis pentru a-l...

Un turist s-a accidentat in muntii Fagaras. Elicopter SMURD trimis pentru a-l prelua

Grav accident cu un microbuz pe A1. S-a declanșat Planul Roșu și s-a chemat un elicopter SMURD

O calatorie de relaxare, la final de saptamana, alaturi de cativa amici, s-a transformat intr-o experienta de cosmar, pentru un turist aflat intr-o zona a muntilor Fagaras. Barbatul a cazut de la inaltime, alegandu-se cu leziuni grave.

UPDATE: Din pacate, vesti rele despre turistul ranit pe munte. Barbatul a suferit rani foarte grave ca urmare a caderii, si, in ciuda eforturilor medicilor, a decedat, potrivit turnulsfatului.ro, care citeaza seful salvamontului Sibiu. Manevrele de resuscitare au fost sortite esecului.

–-

Momentan nu se stiu foarte multe date despre acest caz, dar se stie ca a fost alertat Salvamontul, dar si ca in ajutorul turistului a fost trimis – din directia Capitalei-un elicopter al SMURD-ului.

Acest din urma aspect a fost confirmat, intr-o interventie telefonica in direct la postul B1 TV, de catre secretarul de stat Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta precizand, totodata, ca starea victimei nu e deloc buna. „Am fost contactat de Salvamont care au inceput interventia (…) a fost redirijat un elicopter de la SMURD Bucuresti. (…) pacientul e intr-o stare foarte grava”, a lamurit Arafat.

Victima urmeaza sa fie preluata de catre specialistii aflati la bordul aparatului de zbor si, in functie de starea lui, dus la spital, pentru investigatii suplimentare si tratamentul necesar in situatia sa.

Din primele informatii, incidentul ar fi avut loc in zona Vaiuga. Urmeaza sa se afle cum anume s-a produs incidental caruia i-a cazut victima barbatul.

author avatar
Cristina Stefan
240 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger